Aproape 3000 de euro s-au dus dintr-o suflare. Iată ce a făcut un puști de șapte ani
Ce poți face cu un telefon mobil și un joc? Să strici o mulțime de bani. Asta a făcut și un copil de șapte ani. Aproape 3000 de euro s-au dus dintr-o suflare. ȘTIRI PENTRU COPII vă povestește mai multe.
Una dintre cele mai plăcute activități ale copiilor din ziua de astăzi este să se joace pe telefon sau pe tabletă. Mai ales în această perioadă în care socializarea lor a fost limitată de pandemia de coronavirus. O astfel de activitate poate duce însă la surprize neplăcute pentru părinți. Așa s-a întâmplat și în cazul unei mămici din Germania după ce fiul ei de șapte ani a cheltuit câteva mii de euro pe un joc pe telefon.
Totul a pornit de la ideea de al ține pe băiat ocupat un timp. Lucru pe care mai toți părinții probabil l-au făcut pe perioada pandemiei. Fie că ne place sau nu, telefonul îi ține „blocați” pe copii o vreme. Băiatului i s-a dat voie să se joace online, iar pentru a fi mult mai interesant, mama sa i-a dat acces la un voucher cu o sumă mică pe care să o cheltuiască. Toate bune, însă mama băiatului a uitat un aspect foarte important. Cardul său de credit a fost atașat contului de pe care cel mic se juca. Practic, toți banii de pe card erau pe mâna lui.
O adevărată „investiție”
Băiatul de numai șapte ani a investit de-a dreptul în jocul respectiv. Conform unei declarații a centrului de consiliere a consumatorilor din Saxonia Inferioară, cel mic a făcut achiziții în aplicație de peste 2700 de euro. În aceeași declarație se arată că băiatul a continuat să se joace pe ascuns, ceea ce a dus la cheltuirea acestei sume.
Partea bună în toată povestea este că mama va primi înapoi o mare parte din bani. După ce a trimis o scrisoare către companie, reprezentanții acesteia au hotărât să-i returneze mai bine de 2600 de euro. Mama băiatului a recunoscut că părinții obișnuiesc să le mai dea copiilor telefonul pentru a-i ține ocupați. Mai ales pe timpul carantinei, când cei mici nu prea aveau ce face. Cu toate acestea, după experiența trăită, mama băiatului a avertizat părinții să-și verifice setările înainte de a le da copiilor telefonul.