Boardul Copiilor din România a reînnoit jumătate din adolescenții săi, iar acum are 15 membri noi. Procesul de recrutare și selecție a fost realizat de membrii activi ai Boardului Copiilor. Aceștia au analizat peste 200 de aplicații pe parcursul mai multor săptămâni. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune mai multe.
Boardul Copiilor este un grup informal format la inițiativa UNICEF. Cei care-l formează sunt copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite regiuni și grupuri etnice, din mediul urban și rural. De asemenea, ei provin din medii familiale și din sistemul de protecție al copilului.
„Boardul Copiilor a fost constituit în 2019, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, când Guvernul României și UNICEF au colaborat pentru a promova la nivel european, ca o prioritate, dreptul copiilor de a participa la deciziile care îi privesc”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Detalii despre noii membri
Cei 15 adolescenți, opt fete și șapte băieți, îi înlocuiesc pe cei care au trecut de vârsta de 18 ani. Șapte din membrii noi au sub 15 ani, iar opt dintre ei au vârste cuprinse între 15 și 17 ani. Zonele din care provin aceștia sunt Neamț, Vaslui, Alba, Mureș, București, Suceava, Călărași, Dâmbovița și Giurgiu. Printre noii membri se numără copii aflați în centre rezidențiale sau care au fost adoptați, copii cu dizabilități sau copii cu cerințe educaționale speciale.
„Le urăm bun venit noilor membri ai Boardului la începutul unui an care, din cauza pandemiei de COVID-19, este deocamdată la fel de dificil pentru copii ca precedentul. Din punctul de vedere al educației și dezvoltării. Ne bucurăm de energia, ideile și entuziasmul cu care pornesc în această nouă experiență și reconfirmăm susținerea pe care UNICEF o va acorda inițiativelor noului grup de copii ce constituie Boardul, pentru ca participarea copiilor să fie garantată prin mecanisme formale care să promoveze acest drept”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.