Proiect inedit marca Spotify. Va recomanda muzică în funcție de emoțiile ascultătorilor
Amatorii de muzică vor fi surprinși de un nou proiect inedit marca Spotify. Compania suedeză a anunțat că dorește să implementeze un sistem prin care aplicația va reda muzică ascultătorilor în funcție de emoțiile acestora. Aflați cum va putea Spotify să detecteze ce emoții ai atunci când asculți muzică.
Spotify, de când a fost implementat în România în anul 2018, a devenit rapid una dintre cele mai folosite aplicații de music-streaming de către români. Faptul că utilizatorii au la îndemână o rezervă aproape infinită de muzică și că aplicația ne crează playlist-uri individuale în funcție de preferințele noastre au făcut ca Spotify să ne câștige rapid încrederea.
Conform BBC, ascultătorilor de muzică li se pregătește un nou proiect inedit marca Spotify. Compania suedeză se află în căutarea unor noi instrumente care să o ajute să câștige și mai mulți utilizatori Premium.
Spotify a depus actele pentru un brevet care descrie o nouă modalitate de folosire a microfonului. Conform descrierii brevetului, microfonul va capta sunetele scoase de utilizatori pentru le crea un profil. În acest profil vor intra date despre vârsta, genul, origine și despre starea noastră emoțională.
Utilizatorii vor primi și reclame personalizate
Nu doar recomandările muzicale vor fi afectate de acest nou sistem. Utilizatorii vor primi și reclame mai personalizate. Astfel, acestora li se vor recomanda reclame de care cu siguranță vor fi interesați.
De asemenea, Spotify își va da seama unde te afli în momentul în care asculți muzică. Vă întrebați cum? Microfonul va capta sunetele claxoanelor sau ale tastaturii.
Totuși, ascultarea permanentă a utilizatorilor este o strategie periculoasă de marketing. Foarte puțini dintre noi suntem confortabili cu ideea că o aplicație de music-streaming știe constant tot ce facem. Ba chiar mai mult, este una dintre cele mai intruzive modalități prin care o companie poate câștiga bani cu ajutorul publicității digitale.
Spotify a aplicat pentru brevetul care a fost acordat în acest an în anul 2018. Asta înseamnă că este doar o chestiune de timp până ce acest nou sistem va fi implementat. Cine știe, poate va exista și opțiunea de dezactivare al aceste funcții în cazul în care nu te simți confortabil dezvăluindu-ți toate datele.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.