Credeți că doar voi sunteți dependenți de dulciuri? Cel mai tare tenismen din lume e obsedat de ciocolată!
Ciocolata este dulcele preferat al multora dintre noi. Sportivii, deși ne place să credem că sunt supraoameni, au și ei acest viciu. Aflați cine este sportivul obsedat de ciocolată.
Aproape toată lumea poate să spună că ciocolata este dulcele lor preferat. Este dulce, are un gust bun și există câte o varietate pentru fiecare dintre noi. Totuși, oricât de bună ar fi, aceasta nu este neapărat și foarte sănătoasă, dacă e consumată în cantități mari. Din acest motiv, gândul că un sportiv ar putea fi obsedat de ciocolată pare foarte ciudat.
Sportivul dependent de ciocolată
Rafael Nadal, locul doi în clasamenul ATP (adică al doilea cel mai bun tenismen din lume în acest moment) și unul dintre cei mai buni jucător de tenis din toate timpurile a recunoscut că este pur și simplu obsedat de ciocolată. Deși jucătorul spaniol este cunoscut pentru autodisciplina sa și pentru seriozitatea cu care tratează partidele, acesta a recunoscut că are această slăbiciune.
Declarația care a uimit planeta a fost făcută de Nadal atunci când a fost invitat la o televiziune spaniolă.
”Obișnuiam să mănânc și noaptea! După ce mă spălam pe dinți, eram înapoi la ușa frigiderului. Dar încerc să scap de acest obicei, mai ales noaptea. Îmi place ciocolata cu lapte, cred că are cel mai bun gust. Soția mea mă ajută, ascunde ciocolata de mine. Dar găsesc ciocolățile. Am dat peste Nutella în spatele unui dulap. Problema e că pe teren sunt un tip foarte stăpân pe situație. Nu mă enervez ușor, nu-mi rup rachetele. Dar când e vorba de ciocolată, nu mă pot controla”, a mărturisit jucătorul în vârstă de 34 de ani.
Dependența de ciocolată este reală
Dependența de ciocolată este un lucru real. Aceasta poate să provoace chiar și simptome de sevraj atunci când persoana în cauză nu mai are ciocolată la dispoziție. Motivul este simplu. Consumul de ciocolată, precum cel al oricărui aliment dulce și bogat în grăsimi, eliberează serotonină în corp. Serotonina ne dă acea senzație de fericire. În momentul în care corpul nu mai este alimentat cu ciocolată, acesta își pierde „izvorul de fericire”.
Așa că data viitoare când exagerați cu ciocolata, nu vă mai simțiți prost. Până și unii atleți de top au această problemă. Totuși, ideal ar fi să o consumăm într-o doză moderată pentru a evita apariția dependenței.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.