Fascinația lumii antice, la Muzeul Național al Hărților
Vă invităm să vizitaţi expoziţia „Donații recente. Fascinația lumii antice”, deschisă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi până pe 14 februarie 2021.
Fascinația lumii antice
Expoziţia „Donații recente. Fascinația lumii antice” își propune să aducă în fața publicului câteva destinații celebre ale Antichității, așa cum erau ele văzute prin ochii învățaților europeni, de la începuturile Modernității până în secolul al XIX-lea. O selecție de cărți, hărți și gravuri vă invită să explorați câteva dintre reperele lumii antice, precum Ierusalimul, Podul lui Traian sau Areopagul.
Expunerea evidenţiază o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alăturat colecției muzeului în ultimii ani. Lucrările prezentate au fost donate muzeului de Marcel Aciocoiței, Marilena Borcescu, Liliana Sonia Sion și Ioana Zamfir, devenind în acest fel accesibile unui public amplu, nu doar cercetătorilor și specialiștilor. Le mulțumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar și, astfel, cu atât mai lăudabil și încurajator. Tarif acces: 5 lei biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari, 1 leu biletul pentru elevi și studenți.
Mai multe informaţii despre expoziție aflați pe site-ul muzeului, aici.
Intrare liberă pe 30 decembrie
Miercuri, 30 decembrie 2020, este zi gratuită de vizitare a Muzeului Hărților. Vă invităm să descoperiți colecțiile de hărți și gravuri vechi.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este singura instituție culturală cu profil cartografic din România. Este unul dintre puținele muzee de gen din lume.
Despre Muzeu
Muzeul s-a deschis pentru public în anul 2003. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș. Din patrimoniul muzeului mai fac parte lucrări de grafică cu subiecte diverse: peisaje, portrete, vedute.