Cât de asemănători sunt cangurii și oamenii. Descoperire impresionantă
Cangurii sunt mai asemănători cu oamenii decât ați crede. Sună bizar, nu? Nu este vorba de faptul că stau și ei pe două picioare! Aceasta a fost descoperirea unor oameni de știință. Aflați în continuare cât de asemănători sunt cangurii și oamenii.
Cât de asemănători sunt oamenii și cangurii? Aceasta nu este o întrebare pe care un om normal și-o pune zilnic. Totuși, răspunsul s-ar putea să vă surprindă.
Un studiu realizat de mai mulți cercetători irlandezi a scos la iveală abilitatea cangurilor de a învăța să comunice cu oamenii. Asemeni câinilor, animalele australiene pot folosi privirea pentru a cere ajutor și pentru a indica diferite obiecte.
Acest studiu a fost realizat pe 11 canguri aflați în captivitate. Amuzantele animale au primit sarcina de a deschide o cutie cu mâncare. Rezultatul studiului a fost unul impresionant. Disperați că nu reușeau să deschidă cutia, 10 din cei 11 canguri s-au uitat insistent la cercetători în speranța că vor fi ajutați. Acest lucru denotă o încercare clară de comunicare din partea acestora.
”Am interpretat acest lucru ca o formă deliberată de comunicare, o cerere de ajutor”, a declarat pentru Reuters Alan McElligott, cercetătorul irlandez care a condus studiul. ”Nu ne aşteptam ca o specie sălbatică să se comporte asemenea acestor exemplare şi de aceea este un fapt surprinzător”, a mai spus acesta.
Este un comportament învățat
Studiul a scos la iveală faptul că atât animalele domestice, precum câinii, caii și caprele, cât și cangurii au abilitatea de a comunica foarte bine cu oamenii. Cercetătorii sunt de părere că acestea nu sunt singurele animale care au această capacitate de a transmite informații. Cine știe, poate în viitor poate o să descoperim diferite metode de a comunica cu orice animal.
”Am crezut anterior că doar animalele domestice încearcă să ceară ajutorul atunci când au o problemă. Dar şi cangurii fac acest lucru”, a explicat Alexandra Green, de la Universitatea din Sydney, o cercetătoare care a luat parte la acest studiu.
”Cel mai probabil este vorba despre un comportament învăţat atunci când mediul este propice”, a concluzionat aceasta.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.