Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile. Iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, azi continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Astăzi vorbim despre Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Din 2005, în inima munților Făgăraș se ridică an de an acest hotel. Pentru construirea lui se folosește zăpadă și blocuri de gheață extrase din cel mai mare lac glaciar al Munților Făgăraș, adică Bâlea Lac. Blocurile de gheață ajung la dimensiunea de 70 de centimetri și cântăresc aproape 70 de kilograme.
Munca artiștilor care lucrează la acest hotel este răsplătită de vizitele turiștilor. Anual, Hotelul de Gheață primește 8.000 de oaspeți. Pe lângă hotel se mai construiește și un restaurant cu bar, dar și o biserică.
Dacă vă întrebați dacă se doarme în acest hotel, ei bine, da. Oamenii se pot caza în aceste camere ca în unele normale. Diferența o face bineînțeles, temperatura. Absolut tot este realizat din gheață. Chiar și paturile. Dar nu vă faceți griji, nu veți îngheța de frig. Paturile se echipează cu perne, blănuiri de animale și mai multe straturi de pături.
Hotelul de gheață 2020
Se pare că pandemia a afectat chiar și construirea Hotelului de Gheață în acest an. De obicei, construirea acestuia se făcea de la începutul lunii decembrie. În acest an, pe lângă pandemie, vremea este un alt motiv din cauza căruia nu s-a început construirea hotelului.
„Cum se întâmplă peste tot în lume, și la noi există foarte multe probleme cauzate de pandemie. Sunt multe reguli sanitare, foarte multe temeri, probleme logistice și organizatorice destul de complexe. În plus, la fel ca și în sezonul trecut, iarna nu mai este cum era în urmă cu 15 ani! Schimbările climatice sunt foarte vizibile la Bâlea Lac, la această oră stratul de zăpadă este destul de mic, gheața formată pe lacul Bâlea nu este deloc groasă, iar temperaturile înregistrate sunt destul de ridicate. Ca urmare, cel puțin pentru moment, am decis să nu începem lucrările la Hotelul de Gheață”, a declarat Arnold Gunter Klingeis, inițiatorul proiectului, conform Mediafax.
Arnold Gunter Klingeis mai spune că se ia în considerare construirea hotelului la începutul anului următor. De asemenea, dacă se va construi, hotelul va avea o formă mai simplă. „Cel mai probabil, dacă o să decidem că Hotelul de Gheață va fi construit, o să alegem un obiectiv cu o formă mai simplă, mai puțin complex, cu un număr mai mic de camere… Vom ține seama de evoluția pandemiei, de măsurile impuse au autorități, de condițiile meteorologice, precum și de alte aspecte ce țin, în mod direct, de administrarea și implementarea proiectului”, mai spune Arnold Gunter Klingeis, conform aceleiași surse.