Sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase atunci când avem zăpadă. Toată lumea o așteaptă. Mai ales copiii. Știați că există o fobie față de zăpadă? Chionophobia este frica de zăpadă, iar ȘTIRI PENTRU COPII vă prezintă cauzele, simptomele și tratamentul acesteia.
Denumirea fobiei provine de la cuvântul grecesc „chioni”, care înseamnă „zăpadă” și de la „phobos”, care înseamnă „frică”. Chiar dacă știu că frica lor este nejustificată, persoanele care se confruntă cu această fobie nu se pot controla. Pentru ei iernile pot fi destul de dificile. Asta în cazul în care în locul în care se află ninge. De asemenea, evită pârtiile și zonele în care există zăpadă.
Prietenii și familia ar putea ignora fobia, crezând că persoana respectivă încearcă pur și simplu să atragă atenția. În orice caz, pentru cel care suferă, chionophobia este o fobie foarte reală și gravă care-i poate afecta viața.
Cauzele acestei fobii sunt adesea legate de un eveniment tragic sau traumatic. O lovitură puternică cu un bulgăre sau o căzătură pe gheață pot fi cauze ale fricii de zăpadă. Alături de zăpadă vin și temperaturile foarte scăzute. Oamenii mai rămân fără curent, le îngheață conductele sau chiar se prăbușesc copaci. Acestea sunt experiențe neplăcute care, de asemenea, pot declanșa frica de zăpadă. O altă cauză pot fi știrile care prezintă tragedii sau incidente legate de zăpadă.
Unele dintre cele mai iubite activități iarna sunt schiatul, datul cu sania sau realizarea oamenilor de zăpadă. Cu toate acestea, o persoană care se teme de răni ar putea dezvolta chionophobia. Din cauza pericolelor implicate în aceste activități. Persoanele cu frică irațională de apă ar putea dezvolta, de asemenea, o frică extremă de zăpadă, care este o formă de apă. Alți factori precum hipotermia și problemele de sănătate legate de zăpadă pot duce la fobie.
Simptome și tratament
Chionophobia poate provoca simptome extreme, cum ar fi plânsul, țipetele, senzația de a se ascunde sau tendința de a fugi, palpitații cardiatice, depresie, vărsături, greață etc.
Partea bună este că frica de zăpadă poate fi tratată. Vizita la un specialist este cea mai indicată. În funcție de cauza fobiei se va stabili care este cea mai bună metodă de tratament. Dacă frica nu este una intensă, fobia poate fi tratată pe cont propriu. Expunerea treptată la activitățile de iarnă este o metodă de a trata această frică. De asemenea, familia și prietenii îi pot ajuta pe fobici să treacă mai ușor peste asta.