The Taranterra Project – expoziția de tarantule de la Muzeul Țării Crișurilor
Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal a pregătit “The Taranterra Project”, o expoziție de excepție pentru cei interesați de tarantule. Aflați unde puteți vedea această expoziție inedită.
Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal vă invită la o expoziție de excepție unică în Oradea. Marți, 8 decembrie, începând cu ora 13:00, la Vivariul din cadrul Secției de Științele Naturii a instituției va fi prezentată, în cadrul unei conferințe de presă, prima expoziție de tarantule vii. Această expoziție a fost organizată la inițiativa a doi tineri orădeni, Bogdan Biriș și Andrei Lazăr. Cei doi sunt colecționari ai acestor “giganți” din lumea păianjenilor.
Peste 50 de specii diferite de tarantule
Expoziția “The Taranterra Project” va prezenta, la deschidere, 55 de tarantule, fiecare în terariul său, reprezentând specii de pe patru continente, din toate habitatele naturale în care acestea trăiesc. Expoziția se va deschide publicului pe 9 decembrie 2020 și va rămâne deschisă timp de șase luni. În această perioadă ea va fi îmbogățită constant cu alte exemplare de tarantule și va ajunge, spun organizatorii, la peste 100 de exemplare, reprezentând 80 de specii de pe glob.
Cine știe în câte moduri pot arăta acești păianjeni gigantici și pufoși? Scrieți-ne!
Știați că există 900 de specii diferite de tarantule?
Tarantulele, după denumirea științifică Theraphosiade, fac parte din familia păianjenilor din infraordinul Mygalomorphae. Aceasta cuprinde peste 900 de specii diferite. Contrar gândirii publice, cele mai multe tarantule sunt inofensive pentru oameni, iar unele sunt chiar populare ca și animale de companie.
Totuși, mușcătura unor specii poate cauza disconfort sau chiar moarte. În funcție de specie, mărimea acestora variază de la 2,5 la 10 și chiar la 30 cm.
În medie, majoritatea speciilor de tarantule ajung la maturitate la vârsta de 2 – 5 ani. Odată ajunși la maturitate, masculii mai trăiesc un an. Femelele sunt, însă, mai longevive. Acestea pot atinge chiar și vârsta de 30 de ani.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.