Teatrul Național din Timișoara vă invită la „O scrisoare pierdută”
În 1 decembrie, de Ziua Națională a României, de la ora 18,00, Teatrul Național din Timișoara vă invită la spectacolul „O scrisoare pierdută”. Acesta poate fi urmărit din orice colț al țării sau al lumii, deoarece va fi online. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune mai multe.
Spectacolul va fi transmis în direct din Sala Mare pe site-ul instituției, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Teatrului Național din Timișoara. Nu ratați acest spectacol. Este o ocazie bună de a înțelege mult mai bine această operă a lui Ion Luca Caragiale. Mai ales că o studiați și la școală.
„O scrisoare pierdută este o mostră de umanitate într-un moment când viața este transferată pe on-line, când oamenii se întâlnesc pe Skype, zoom sau whatsapp, iar deciziile par să curgă fie dintr-un soft, fie dintr-un mediu virtual care a înlocuit supranaturalul. Să jucăm spectacolele din repertoriu în transmisiune directă este o formulă perfect funcțională în această perioadă în care activitatea cu publicul este interzisă.
Teatrul Național rămâne activ și implicat chiar și în această perioadă și își îndeplinește misiunea în comunitate, prin faptul că rămâne în permanență conectat la publicul său și, în sens mai larg, la cetățean”, transmite Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara.
„O scrisoare pierdută”
Poate că vă întrebați de ce a ales teatrul să prezinte acest spectacol de Ziua Națională a României. Ei bine, Ada Hausvater a explicat. „În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare. Și, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înțelegem cu toții până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm. Pe care le respectăm.
În fond, povestea rezumată a „Scrisorii pierdute” este exemplul perfect. Un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziției va duce la acceptarea unui compromis copleșitor pentru țară”, a mai declarat managerul Teatrului Național din Timișoara.
Spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater. Distribuția îi numără pe: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Doru Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici. Alături de ei joacă Cătălin Ursu, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari și costumele au fost alese de Alina Lăţan. Muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar light designul este conceput de Lucian Moga.