Există 3 specii de veverițe marsupiale. Veverița marsupială este un mamifer de mici dimensiuni. Acesta este originar din estul și nordul Australiei, Noua Guinee, Arhipelagul Bismarck, fiind introdus și în Tasmania. Uneori, acestea sunt adoptate pe post de animale de companie. Au un aspect foarte drăgălaș. Recent s-a descoperit că există trei specii diferite de veverițe marsupiale. Aflați mai multe detalii de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Veverița marsupială este un mamifer de mici dimensiuni. Aceasta măsoară între 16 și 21 cm în lungime și are o coadă foarte stufoasă. Veverița marsupială se hrănește în general cu miere, dulceață și fructe dulci.
Recent, analizând structura genetică a unei veverițe marsupiale mai mare, un animal nocturn incredibil de adorabil originar din Australia, oamenii de știință australieni au descoperit că există de fapt 3 specii diferite. Aparent, animalul nu a fost recunoscut ca specie separată timp de 228 de ani.
De ani de zile, oamenii de știință au observat că unele veverițe marsupiale mai mari arată destul de diferit una de cealaltă. „S-a speculat de ceva vreme că ar exista mai multe specii de veverițe marsupiale mai mari. Dar acum avem dovezi din ADN. Se schimbă modul în care ne gândim la ele ”, a declarat Denise McGregor, doctorandă a Universității James Cook, conform Universității Naționale Australiene.
După analiza ADN-ului mamiferului, cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că există de fapt trei specii diferite cu care avem de-a face. Puteți vedea toate cele trei din imaginea de mai sus. După efectuarea testelor, cercetătorii au găsit dovezi a trei unități operaționale taxonomice reprezentând grupurile nordice (sus stânga), centrale (stânga jos) și sudice (dreapta).
„Împărțirea veveriței marsupiale mai mare în mai multe specii reduce distribuția pe scară largă anterioară a speciei originale. Sporind în continuare preocuparea de conservare pentru acel animal. Și evidențiind lipsa de informații despre celelalte specii de planor mai mare”, a adăugat dr. Kara Youngentob, după cum a raportat Universitatea Națională Australiană.
Dicționar
Taxonomie: studiul unei grupe de animale sau de plante din punctul de vedere al clasificării și descrierii speciilor;