145 de copii vor primi ghiozdane și rechizite. Poveste de suflet din partea Salvați Copiii
145 de copii vor primi ghiozdane și rechizite din partea Salvați Copiii România. Aflați care este povestea din spatele acestei donații.
Recent a fost ziua de naștere a Grabrielei Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România. Aceasta a decis ca în acest an să își “doneze” ziua de naștere lui Florin, un băiat cu o situație materială mai precară care cu siguranță are multă nevoie de sprijinul financiar.
Tânărul nu a stat pe gânduri. Pe lângă o bicicletă, un birou și o tabletă pentru el, acesta a mai cerut și sprijin pentru colegii săi de la școală pentru a avea cu toții acces egal la educație.
“Participarea școlară este esențială în această perioadă de criză. Noi facem eforturi conjugate pentru ca niciun copil să nu rămână în afara școlii. Consecințele accesului limitat la educație sunt dezastruoase și se întind pe termen lung și iată ce lecție de maturitate ne dă un copil, care înțelege că acces real la educație înseamnă că niciun copil nu e marginalizat” a precizat într-un comunicat de presă Gabriela Alexandrescu.
Astfel, în urma dorinței lui Florin, 145 de copii vor primi ghiozdane și rechizite. Pe lângă asta, școala acestora va fi dotată și cu un monitor inteligent pentru cabinetul de fizică-chimie. Acești tineri sunt elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 162 care este situată în cartierul bucureștean Giulești. Școala are 600 de elevi și 41 de cadre didactice. Acest număr s-a menținut constant de-a lungul timpului iar majoritatea elevilor provin din cartierul Giulești, inclusiv Giulești Sârbi și 16 Februarie.
“Ne bucurăm să continuăm colaborarea dintre școala noastră și Salvați Copiii, care în cei peste 10 ani a adus la menținerea în școală a generații de copii. Vă mulțumim pentru tabla inteligentă și rechizitele pentru copii” a spus Directorul adjunct Isabela Birnberg.
Majoritatea elevilor au o situație financiară modestă
Elevii acestei școli fac parte din familii cu o situație financiară și materială extrem de modestă. Mulți dintre părinți nu au un loc de muncă. De asemenea, în ultimii an s-a observat o migrare a părinților în alte state ale Uniunii Europene în căutarea unui loc de muncă. Asta înseamnă că tinerii sunt lăsați, de obicei, în grija părinților.
“Am fost impresionat de dorința lui Florin. Putea să ceară pentru el însuși jocuri, dar a ales să dăruiască din darul lui și celorlați copii, și școlii. Asta este definiția cea mai bună a solidarității, să înțelegi că binele tău depinde și de binele altora, că noi trăim împreună chiar și în vremurile grele, în care distanțarea socială e regula”, a spus Omid Ghannadi, arhitect.
Organizația Salvați Copiii a dotat până în prezent 54 de școli din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Suceava, Timiș, Vaslui și București cu tablete și ghiozdane pentru elevi, dezinfectanți, produse de igienă și protecție și alte materiale necesare profesorilor, precum și cursuri pentru profesori, în vederea asigurării unui act educațional online de calitate.
În prezent, alte 45 de școli au cerut sprijinul Salvați Copiii pentru a asigura acces egal și nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii. Acestea au nevoie de tablete și alte dispozitive pentru predarea online, măști și produse dezinfectante. Dacă și voi doriți să contribuiți cu sprijin financiar la dotarea acestor școli, donațiile pot fi făcute aici.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.