Ateliere de lectură pentru copii la Iași: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”
Ateliere de lectură pentru copii: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”. Atelierele „În lumea poveștilor muzicale” continuă sâmbătă, 21 și 28 noiembrie 2020, începând cu ora 16.00. Pe cei mici îi așteapta lecturi din volumul „Vivaldi și cele patru anotimpuri”. Acesta este semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”.
Întâlnirile, animate de dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, se desfășoară la Palatul Culturii, în Sala „Ștefan Procopiu”.
În luna noiembrie, copiii se vor reîntâlni cu Vivaldi, spiridușul sprinten și jucăuș, prin intermediul poveștilor. E vorba de „Să-l cunoaștem pe Vivaldi”, „O poveste în portocaliu”, „Cum a ajuns Vivaldi să îndrăgească cele patru anotimpuri”, „Concertul în bâz și sfor” și „Cum să pierzi un concurs”. Participanții vor învăța despre stilul baroc, despre concert și cele trei părți ale sale, despre tempo și câteva elemente simple de teorie muzicală.
Atelierele de lectură sunt recomandate copiilor cu vârsta de minim 6 ani. Participarea la evenimente se face respectând normele sanitare impuse în contextul pandemiei. Numărul participanților este de maximum 20 de persoane.
Biletele costă 10 lei. Pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Palatului Culturii, de marți până duminică, între orele 10.00 – 16.30.
„În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe. Parteneri sunt Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradi20s International College și Editura „Nemi”.
A fost un compozitor italian, de profesie preot catolic. Mulți călători care treceau prin Veneția la începutul anilor 1700 căutau să-l vadă și să-l asculte pe “Preotul roșu”, asa cum era cunoscut pe atunci. Cea mai cunoscuta dintre creațiile sale este compoziția “Anotimpurile”.