Noaptea Muzeelor. Ediții speciale ONLINE. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes ajuns la a XVI-a ediţie. Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, sunteți invitați să participați la Noaptea Muzeelor.
În prima întâlnire online a serii, de la ora 19:00, Dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, și despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.
La ora 21:00, în a doua întâlnire online cu Dr. Alexandru Iftime, biolog și muzeograf la Muzeul Antipa, veți afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic și veți afla care sunt speciile de pești și de nevertebrate care o populează.
Ediția online a Nopții Muzeelor la Antipa se va încheia la ora 23:00 cu prezentarea Dr. Tiberiu Sahlean despre fascinanta lume a viețuitoarelor cu sânge rece. Împreună cu specialistul muzeului vom face o incursiune în „Reptilia”, expoziție care vă provoacă să lăsați prejudecățile la o parte și să observați comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!
Noi vă dorim o seară relaxantă alături de noi și, nu uitați, chiar și în mediul online, #muzeulantipa este muzeul pentru care nu vrei să dormi!
Sărbătorim online și la Deva
Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează, sâmbătă 14 noiembrie 2020, evenimentul național și internațional Noaptea Muzeelor. Evenimentul “Noaptea Muzeelor” 2020 se află la ediția a XVI-a și se va desfășura exclusiv on-line.
“Noaptea Muzeelor” va debuta cu vernisajul expoziției „Restituiri Istorice – 2020”, realizată de Secția de Restaurare, Investigații, Conservare a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva. Vernisajul expoziției se va desfășura on-line, sâmbătă 14 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00. Materialele descoperite pe șantierele arheologice precum și obiectele de patrimoniu găsite întâmplător pe teritoriul județului Hunedoara sunt restaurate și conservate de către cei 5 experți atestați pe domeniile metal, ceramică, carte veche, în vederea cercetării, valorificării științifice și expunerii acestora.
Evenimentul ,,Noaptea Muzeelor” va continua cu un recital susținut de grupul de muzică medievală Cimpoierii din Transilvania. Grupul va concerta online în Sala Șemineului a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva după următorul program: 15.00 – 15.15; 16.00 – 16.15; 17.00 – 17.15; 18.00 – 18.15; 19.00 – 19.15; 20.00 – 20.15; 21.00 – 21.15.
Sarbatoare online si la Iasi
Noaptea Muzeelor va fi marcată și de către Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iași. Vizitatorii sunt așteptaţi exclusiv în mediul virtual, unde, începând cu ora 18.00, va descoperi expozițiile din Palatul Culturii, și nu numai, accesând canalul https://www.youtube.com/channel/UCzvmLzlzUQYhIJzljbJUBBw/