Profesorii din toată România își vor desfășura activitatea didactică online începând de luni
Toți profesorii își vor desfășura activitatea didactică online începând de luni. Aflați care sunt măsurile luate de Ministerul Educației și Cercetării pentru a se asigura că elevii vor primi o educație online adecvată.
Într-o întâlnire informală organizată pentru presă, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a anunțat că toți profesorii își vor desfășura activitatea didactică exclusiv online începând de luni, 9 noiembrie. Această decizie vine în urma faptului că România a ajuns la peste 10.000 de cazuri de COVID-19. Specialiștii anunță că dacă nu se impun restricții, sistemul medical va ceda în curând.
Guvernul speră că odată cu impunerea acestor restricții vor scădea și cazurile de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, Monica Anisie ne asigură că profesorii vor fi mai bine instruiți pentru a gestiona această situație. Luni vor avea loc prezentări speciale pentru profesori, pentru a-i învăța cum să abordeze cursurile online. În aceste prezentări vor fi luate în considerare și metodele de evaluare pentru elevi. Evaluările vor consta, în mare parte, din note primite pe diferite proiecte sau lucrări.
Sănătatea emoțională a elevilor este o prioritate
Sănătatea emoțională a copiilor este un alt subiect luat în considerare. Ministerul Educației și Cercetării are un plan pus la punct pe două paliere. Pe lângă asigurarea educației pentru elevi, sprijinul emoțional pentru cei mici este o prioritate. În această perioadă stresantă, copiii simt nevoia de apropiere emoțională față de profesori. Din această cauză profesorii vor fi instruiți să se intereseze de sentimentele pe care le au elevii și să îi ajute să și le gestioneze.
Revine programul Teleșcoala
Programul Teleșcoala va reveni în ajutorul elevilor claselor a VIII-a și a XII-a pentru a-i ajuta să se pregătească pentru examene. Pe lângă asta, Monica Anisie a solicitat inspectoratelor școlare să organizeze lecții filmate pentru elevi. Ea a declarat că o abordare personalizată este mai potrivită pentru nevoile elevilor. De asemenea, începând cu cel de-al doilea semestru se vor publica teste de antrenament pentru elevii ce urmează să susțină examene.
Se vor face eforturi pentru a asigura educația și elevilor fără acces la internet. Ministerul a promis că până luni vor fi identificați toți copiii cu resurse limitate și se vor lua măsuri pentru a le asigura măcar un dispozitiv conectat la internet. Astfel de măsuri au fost luate și anul școlar trecut. Din păcate, multe dispozitive au ajuns la elevi care nu aveau nevoie de ele.
Pentru mai multe articole interesante și invitații la evenimente vizitați site-ul ȘTIRI PENTRU COPII.