Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile, iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, azi continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Pentru că mâine este Halloween-ul, ȘTIRI PENTRU COPII vă prezintă astăzi câteva locuri a căror legende spun că ar fi bântuite. Sau pur și simplu se întâmplă lucruri ciudate acolo, inexplicabile.
Pădurea Hoia – Baciu Cluj
Pădurea Hoia – Baciu, sau Triunghiul Românesc al Bermudelor, cum mai este numită, a devenit cunoscută în toată lumea. Și asta datorită evenimentelor ciudate care s-au petrecut acolo, sau datorită legendelor. Pădurea se află pe unul din dealurile ce înconjoară Clujul și a devenit cunoscută începând cu 1960. Atunci au început să fie menționate fel și fel de întâmplări cu strigoi, apariții ciudate văzute cu ochiul liber sau în fotografii, senzații auditive ciudate și chiar povești în care oamenii se simțeau urmăriți.
Problemele cu echipamentele electronice sunt cele mai des sesizate de către cei care vizitează pădurea. Deseori oamenii spun că bateriile se descarcă neobișnuit de repede, telefoanele se restartează, GPS-urile au probleme și sunt dificultăți de sunet pentru înregistrările audio-video.
Cea mai veche legendă legată de această pădure spune că un cioban ar fi dispărut cu toate cele 200 de oi ale sale. Lăsând la o parte legendele și toate aceste aspecte înfricoșătoare, pădurea oferă o priveliște minunată, altfel decât a altor păduri. Iar asta datorită copacilor care au o formă neobișnuită.
Castelul Iulia Hașdeu
Castelul Iulia Hașdeu de la Câmpina, județul Prahova, este un alt loc catalogat ca fiind straniu. Iulia Hașdeu a fost o fată foarte deșteaptă încă de mică. Scria poezii, proză și teatru în limba franceză. Din păcate însă, la numai 18 ani, aceasta a murit de tuberculoză (TBC). Părinții ei au suferit foarte mult, iar tatăl ei s-a hotărât să se consoleze vorbind cu ea, din lumea de dincolo.
Între anii 1894 și 1896, tatăl ei a construit acest castel după planuri desenate de el. Susținea că acele planuri au fost inspirate de spiritul nemuritor al fetei lui. Castelul pe care l-a construit este unul foarte mare și plin de simboluri. Legendele spun că fantoma fetei vizitează în fiecare noapte castelul, iar cântecul la pian se poate auzi din spatele pereților.
Castelul Banffy
Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, este un alt loc considerat bântuit. Cel mai bântuit din România. Se spune că domnița care locuia acolo și-ar fi înșelat soțul, iar unul din băieții care munceau la castel a văzut-o. De frică ca secretul ei să nu fie descoperit, femeia a dat ordin ca tânărul să fie omorât. De atunci, se spune că sufletul băiatului nu și-a găsit locul și bântuie prin preajma castelului. Există și turiști care susțin că au văzut lucruri pe care nu le pot explica.
Alte locuri din România considerate bântuite sau înfricoșătoare sunt: Castelul Bran, Pădurea Trivale din Pitești, Troița miresei din Găiești, Pădurea Radovan din județul Dolj.