Locuri de poveste din România: Castelul Corvinilor
Locuri de poveste din România. După pandemie vacanțele exotice sau în străinătate nu prea vor mai fi posibile, iar toată atenția se întoarce spre locurile din țară. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, azi continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Dacă tu și familia ta sunteți pasionați de Evul Mediu, atunci propune-le să mergeți la Hunedoara, la Castelul Corvinilor. Acesta reprezintă un monument unic în România și printre cele mai atractive din spațiul european. Să ajungi la el nu este deloc greu având în vedere că se află chiar în oraș.
Castelul Corvinilor este unic. De ce? „Unicitatea monumentului de la Hunedoara constă în gradul înalt de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului al XV-lea, el întrunind cele mai dezvoltate elemente de arhitectură civilă. Palatul Mare fiind o construcție de inspirație franceză, unică în spațiul dominat de regatul maghiar în acea perioadă, ilustrând măreția unei mari familii, cea a Hunedoreștilor, capabilă să împrumute modele arhitecturale dintr-un spațiu care găzduiește una dintre cele mai strălucite civilizații medievale: Franța”, se arată pe site-ul castelului.
De-a lungul anilor, castelul a avut mai mulți proprietari, 11 la număr. Apoi, din 1724 până în 1867 a aparținut Imperiului austriac, iar în perioada 1867 – 1918 Imperiului austro-ungar. Din 1918 și până în prezent Castelul Corvinilor ne aparține nouă, statului român.
Program și tarife
Castelul este deschis pentru vizitare luni de la ora 12,00 până la 17,00 și de marți până duminică în intervalul orar 9,00 – 17,00. Ultima intrare se face întotdeauna la ora 16,15. Un alt aspect important este că nu aveți voie să intrați cu animale de companie.
În ceea ce privește prețurile, adulții plătesc 31 lei, iar elevii și studenții, pe baza carnetului vizat la zi, plătesc 7 lei. Și pensionarii beneficiază de reducere pe baza cuponului de pensie, plătind 16 lei pentru un bilet. Pentru grupurile organizate de minim 20 de persoane prețurile sunt următoarele: adulți – 26 lei / persoană, pensionari – 10 / persoană și elevi sau studenți – 5 lei / persoană.
De acces gratuit beneficiază următoarele categorii de vizitatori:
– copilul cu handicap și persoana care îl însoțește
– adultul cu handicap grav sau accentuat și persoana care îl însoțește
– copiii preșcolari
– organizații care au ca unica activitate acordarea gratuita de servicii sociale