Ministerul Educației și Cercetării: Câte şcoli predau zilnic ore faţă în faţă?
Foarte multe unități de învățământ din România se află în scenariul 1 cu participare zilnică la ore față în față, dar există și instituții care se află în scenariul 3 şi fac ore online. Câte şcoli predau zilnic ore faţă în faţă? Mai multe detalii în continuare.
Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor în unitățile de învățământ preuniversitar din toată tara. Inspectoratele școlare din toată țara(fără municipiul București) au transmis toate informațiile. Astfel în 17 septembrie 2020, 12.981 de unități de învățământ se află în Scenariul 1, 4.375 de unități în Scenariul 2 și 300 de unități de învățământ în Scenariul 3.
Ce înseamnă fiecare scenariu?
Scenariul 1 (S1) presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Scenariul 2 (S2) presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. În Scenariul 3 (S3) toți preșcolarii și elevii participă la activități/lecții online.
Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, nr. 5.487/1494/01.09.2020, scenariul este stabilit în funcție de numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ