Elevii unui liceu din Tulcea vor face școala într-o capelă mortuară
Indiferent că mergi la școală, faci școala online sau ești școlit acasă, mediul în care înveți trebuie să fie unul cald și primitor. Primarul unui oraș din Tulcea nu a fost înștiințat de acest lucru. Din această cauză, elevii acelui oraș vor face școala într-o capelă mortuară.
Ieri a sunat primul clopoțel în toată țara. Aproximativ trei milioane de copii au început noul an școlar în plină pandemie. Deși majoritatea s-a reîntors în sălile de clasă, 100.000 de elevi au optat (voluntar sau involuntar) pentru școala online. Ce ne facem, însă, dacă școala e în renovare? În mod firesc orele ar trebui să se mute pe internet. Sau măcar să ni se permită să facem orele în camere din incinta primăriei, deoarece este de datoria ei să asigure educația cetățenilor orașului. Nu?
O primărie din Dobrogea este, însă, de altă părere. În orașul Isaccea din județul Tulcea, elevii de la „Liceul Constantin Brătescu” și de la Școala Gimnazială și-au început orele în cea mai ciudată sală de clasă: o capelă mortuară! Ca să înțelegeți cât de bizară este această locație, în capela mortuară sunt depozitați oamenii decedați înainte de a fi înmormântați. Motivul este unul simplu, încă se lucrează la reabilitarea clădirilor. Autoritățile dau vina pe pandemia de COVID-19 deși în planul lucrării scrie clar că reabilitarea trebuia să fie finalizată pe 31 august 2020.
Decizia a primit binecuvântarea Parohiei Isaccea
Atât părinții, cât și prefectul județului Tulcea, Cristian Iordan, sunt nemulțumiți de această decizie. Cristian Iordan este de părere că elevii, mai ales cei care încep pentru prima dată școala, nu pot învăța într-o capelă mortuară. Primarul orașului, Anastase Morau, îl contrazice susținând că este “o idee foarte bună”. Ba chiar mai mult, se pare că decizia a primit chiar și binecuvântarea Parohiei Isaccea.
Potrivit Tulcea Noastră, orele se vor desfășura atât în capelă cât și într-o sală de sport, un atelier școlar și o biserică. Întrebarea este, de ce nu a putut primarul să doneze câteva încăperi din incinta primăriei? Cu siguranță existau alte opțiuni mult mai civilizate.
Pentru mai multe știri despre situația educațională din România vizitați ȘTIRI PENTRU COPII.