In curând în apele planetei vor exista mai multe măști decât meduze!
Măștile de protecție se utilizează la o scară fără precedent în aceste luni, la nivel global. Specialiștii ne recomanda sa folosim masca de protecție, mai ales în spatii închise și în aglomerații, pentru a ne proteja de coronovirus. Ce facem însa cu măștile utilizate? Cu siguranță nu le aruncăm în natură! In curând în apele planetei vor exista mai multe măști decât meduze!
Un număr semnificativ de măști au ajuns în mediul înconjurător. Specialiștii prognozează că în curând în apele planetei vor exista mai multe măști decât meduze!
A crescut considerabil cererea pentru produse de unică folosință precum măști, mănuși, echipamentele de protecție și alte produse care au fost fabricate și ambalate pentru o singură utilizare.
Imediat a apărut și alternativa mai “sănătoasă” pentru reducerea consumului de măști de unică folosință. E vorba de măștile textile reutilizabile. Acestea au straturi de tifon si/sau filtre de polipropilena. Sunt din bumbac, pot fi igienizate la temperaturi înalte și sunt prietenoase cu mediul.
Si animale au de suferit!
Un articol publicat de energylivenews vorbește de impactul acestor măști asupra animalelor. “O mască înghițită de o broasca țestoasă sau un delfin se va bloca in sistemul lor digestiv și va duce la moartea animalelor”.
Specialiștii de la RETIM ne dau un sfat: Putem contribui la impactul pe care pandemia COVID îl are și îl va avea asupra mediului alegând să reducem cât mai mult consumul de resurse.
In urma cu câtva timp va anunțam ca muncitorii companiilor de apă și canal din România se confruntă, mai nou, cu o nouă problemă. Foarte mulți români au început să arunce în vasul de toaletă mănușile chirurgicale sau măștile de protecție folosite. Canalele se înfundă și apar problemele. Nu faceți ca ei! Dicționar:
SC RETIM Ecologic Service SA este o companie înființată în 1997 în urma asocierii Consiliului Local Timișoara cu firma germană RWE. Ulterior acțiunile acesteia din urmă au fost preluate de către concernul RER. Ambii acționari dețin câte 50% dintre acțiuni.