Obiceiuri sănătoase pentru cei mici și cei mari. Încă de când se nasc, copiii învață și asimilează orice informație. De aceea, părinții trebuie să fie atenți la ce fac sau ce spun în jurul celor mici. De asemenea, adulții pot începe să le formeze copiilor anumite obiceiuri sănătoase, pe care cei mici să le păstreze chiar și în viața de adult. Astăzi ȘTIRI PENTRU COPII vă va povesti despre câteva obiceiuri sănătoase la masă. Dacă sunteți curioși despre ce este vorba, veți afla în ceea ce urmează.
Copiii asimilează foarte ușor orice informație, iar când sunt mici este bine să le setăm anumite obiceiuri sănătoase care să îi ajute în viitor.
Aceste obiceiuri nu doar că îi poate ajuta pe plan personal, dar poate la un moment dat acestea pot servi drept calități și pe plan profesional.
Micul dejun – cea mai importantă masă
Știm deja cu toții că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și nu ar trebui să sărim peste aceasta. Cu atât mai mult, cei mici ar trebui să deprindă un obicei de a mânca consistent și sănătos începând de dimineață. Acest lucru le va da energie pentru tot parcursul zilei. Dacă nu știți ce le-ați putea pregăti celor mici, ȘTIRI PENTRU COPII a scris despre micul dejun cu ou și avocado. Este o masă consistentă și sănătoasă.
Gustările dintre mese
Dacă prima masă a zilei este importantă, la fel sunt și gustările. Copiii trebuie să fie obișnuiți să își aleagă gustări sănătoase între mese. Acestea pot fi fructe sau legume, iar acest obicei îi ajută pe cei mici să învețe să mănânce mai sănătos.
Mâncarea în 5 culori
Unul dintre obiceiurile mai puțin cunoscute este următorul. Mesele din timpul zilei ar trebui să fie colorate. Specialiștii în nutriție spun că este bine să mâncam zilnic 5 culori diferite. Sună ciudat, însă legumele și fructele sunt colorate, astfel noi putem să le combinăm în mesele noastre încât să combinăm cinci culori.
Hidratarea
Apa este foarte importantă și ar trebui să ne menținem mereu hidratați. Când suntem mici consumăm foarte multă energie, fapt ce ne deshidratează.
Cum mâncam
Cei mici sunt obișnuiți să mănânce repede, astfel încât să le rămână mai mult timp pentru joacă. Acest obicei nu este foarte sănătos. O masă trebuie mâncată lent astfel încât să ne putem bucura de produsele pe care le consumăm, iar copul nostru să aibă timp să asimileze hrana. De asemenea, uneori ni se face foame, iar în acele momente majoritatea devenim morocănoși sau iritați. În acele moment, trebuie să ne ascultăm stomacul și să îi oferim o gustare, notează Times of India.