Sfaturi utile pentru a învăţa copiii să înoate repede şi fără frică
Copiii pot învăţa să înoate extrem de uşor, spre deosebire de un adult, deoarece nu percep pericolul atât de bine. Iată câteva sfaturi prin care copiii pot învăța să înoate repede şi fără frică.
Pentru majoritatea părinţilor cursurile de înot sunt absolut necesare în dezvoltarea copilului, dar este bine de ştiut că există un moment prielnic pentru a învăţa copilul să înoate. Vara este ocazia perfectă pentru a înota alături de familie, iar micuţii pot învăţa fără ore plătite de înot dacă au un părinte alături. Copiii nu se vor îneca dacă adulţii stau cu ochii pe ei.
Cum învaţă copiii să înoate?
Asociaţia Spaniolă de Pediatrie şi Asociaţia Americană de Pediatrie spun că copiii trebuie să înveţe să înoate în jurul vârstei de patru ani. La o vârstă mică aceştia obţin autonomie în apă şi deprind repede mișcările înotului într-o formă amuzantă şi sănătoasă.
Cele două instituţii arată că părintele trebuie să înţeleagă că există o diferenţă între familiarizarea cu apă şi înotul. Părinţii sunt sfătuiţi să înceapă aceste lecţii doar dacă văd copilul pregătit. ”Când luați decizia trebuie să țineți cont de maturitatea emoțională și fizică a acestuia. De asemenea, ţineți cont de abilitățile lui și cât de bine se simte în apă”.
Fără frică și încrezător
Regula numărul unu este să îl faceți să nu se teamă în apă și să simtă încredere. Cum se face asta? Aruncarea unor jucării care plutesc în apă, udatul cu pistol cu apă, stropitul cu dușul și privitul altor copilași care se joacă fericiți în apă, etc. Toate acestea se pot face la început pe marginea apei și apoi în apă alături de adult. Totul trebuie făcut cu pași mărunți.
Regula numărul doi spune că trebuie lucrat la respirație. Acest lucru se face prin stropit cu apă de la duș, udatul cu apă pe cap, bulbucii în apă pentru a obișnui copilul. Micuțul se poate scufunda puțin câte puțin până ajunge la fundul piscinei.
Plutitul natural şi saltul
O altă regulă este plutitul natural deoarece micuțul va realiza că, atunci când se scufundă, apa îl va aduce la suprafață și nu se poate îneca. El prinde curaj singur. Părinții îi pot arăta că trebuie să dea din mâini și picioare cât mai mult. O idee bună este să stea în spatele părinților sau prinși de gâtul acestora și să țină mâinile deschise ca aripile avionului. Părintele trebuie să îl țină în permanență de talie.
Săritul în apă poate părea înfricoşător pentru un începător, dar este recomandat. Saltul este motivant deoarece ajută la plutiri reușite și scufundări. La început le va fi frică, dar pot sări alături de adulți pentru a se vedea sub apă. Un truc bun este să aruncați o minge sau o jucărie și el să o aducă.
Părinții trebuie să fie atenți la copii indiferent cum învață să înoate şi să ţină cont că acest sport este sănătos. Toţi copiii pot învăța să înoate.ȘTIRI PENTRU COPII te ține la curent cu ultimele noutăți. Citiți site-ul nostru în fiecare zi pentru cele mai bune sfaturi pentru copii și părinți.