IN TREND. Lanțurile, accesoriile preferate de adolescenți
Accesoriile sunt elementul cheie pentru a transforma o ținută decentă într-una superbă. Astăzi vorbim despre cum au ajuns lanțurile să fie accesoriile preferate de adolescenți. Le poartă deopotrivă fetele și băieții.
Lanțurile sunt cu siguranța unele dintre cele mai populare accesorii în momentul de față. Deși ele și-au făcut apariția în cultura underground hip-hop din anii ’70, cu timpul au devenit popularizate și au ajuns să fie purtate de un număr foarte mare de oameni. Chiar dacă unii ar putea să le considere doar un accesoriu, alții ajung să cheltuiască sume enorme de bani pentru lanțuri personalizate. Un exemplu ar fi Floyd Mayweather, un foarte cunoscut boxer, care a cheltuit nu mai puțin de 10 milioane de dolari pe un lanț cu diamante.
Popularizarea lanțurilor datorită Hip-Hop-ului
După cum am spus mai sus, această moda a început în anii ’70, perioadă în care a luat naștere Hip-Hop-ul. Pe atunci, acest gen era considerat muzică pentru clasele sociale joase, cântăreții fiind, de asemenea, săraci. Atunci când acest curent de muzică a început să devină popular iar artiștii au început să câștige bani mulți, pentru a sărbători, aceștia își cumpărau lanțuri și inele de aur.
În prezent, industria Hip-Hop-ului este una dintre cele mai profitabile industrii din lume. Artiștii care ajung să fie cunoscuți câștigă sume enorme de bani cu care nu le e rușine să se laude.
Adolescenții, fiind principalul public al acestui gen de muzică, au adoptat imediat acest stil, pozând cu lanțurile lor. Chiar dacă ar putea să pară un moft fără sens, lanțurile oferă o oportunitate de a-ți exprima liber simțul artistic. De asemenea, doar pentru că ceva pare scump nu înseamnă neapărat că și este. Nu ai nevoie de o sumă imensă de bani pentru a avea un lanț drăguț care să te reprezinte.
Bijuteriile au fost dintotdeauna un semn al statutului social
Totuși, etalarea bijuteriilor scumpe nu este ceva nou și cu siguranță nu a fost inventat de cântăreții de Hip-Hop. De-a lungul timpului, bijuteriile au fost folosite pentru a arăta statutul social. Cu cât aveai bijuterii mai scumpe și mai excentrice pe tine, cu atât erai mai bogat și aveai o poziție mai importantă în societate. Acest lucru este valabil chiar și pentru strămoșii noștrii de acum 75.000 de ani. În Africa au fost descoperite nenumărate artefacte despre care se crede că erau folosite drept bijuterii. Nu vă gândiți însă că strămoșii noștri purtau diamante și aur. În acea vreme, bijuteriile erau confecționate de obicei din oase, scoici, pene și alte materiale provenite din plante.