Teatrul „Puck” revine. Dănilă Prepeleac revine la Cluj. Năstrușnicul erou al lui Creangă revine pe scenă, în curtea Muzeului de Artă, duminică, 28 iunie.
Spectacolele pentru copii revin pe scena din curtea Muzeului de Artă. Micii spectatori clujeni sunt așteptați în acest weekend la primele spectacole.
Artiștii Teatrului „Puck” vor susține spectacolele live începând cu acest weekend, după o perioadă în care acestea (n.r. spectacolele) au fost accesibile doar online.
Scena va fi amplasată în curtea Muzeului de Artă din Cluj – Napoca. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 11, teatrul vă așteaptă să vizionați spectacolul „Turnulețul” /„Tornyoscka” după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildiko (în limba maghiară), iar duminică de la 11 va fi pusă în scenă piesa Dănilă Prepeleac.
Spectacolul „Trenulețul” este conceput special pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani.
„Turnulețul” este un spectacol special deoarece un grup de păpușari vin în vizită la câțiva copii, aducându-le păpuși și cuburi colorate. După o scurtă prezentare și după ce sunt prezentate regulile, actorii, împreună cu cei mici încep să construiască turnulețul. Împreună cântă și un cântec pe care îl învață în timpul jocului. Construcția realizată va ține loc de paravan, iar spre finalul reprezentației va avea loc un schimb de roluri. Actorii vin cu păpuși identice cu personajele din spectacol, urmând ca mai apoi, acestea (n.r. păpușile) să predea spectacolul publicului.
Spectacolul este în limba maghiară și durează 40 de minute.
Reguli de acces
Accesul publicului la spectacole se va face cu respectarea normelor în vigoare, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să treacă prin triajul epidemiologic. Spectatorii trebuie să poarte mască de protecție și să se dezinfecteze pe mâini. Consumul de băuturi și alimente este interzis, iar numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 50.
Teatrul Puck
Teatrul de păpuși „Puck” a fost înființat în anul 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secția română, cât și la cea maghiară.