Educația online – greu de realizat în întreaga lume. UNESCO atrage atenția
Educația online – greu de realizat. Deși elevii au început să învețe acasă, online, situația rămâne dificilă pentru unele familii. Peste jumătate din elevii din lume nu au calculator acasă. Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) atrage atenția. Aflați de la ȘTIRI PENTRU COPII mai multe detalii.
UNESCO atrage atenția asupra faptului că 826 de milioane de elevi și studenți din lume nu au un calculator acasă. Organizația a ținut să menționeze că peste 40% nu au nici conexiune la internet. Deși în multe țări s-a adoptat măsura educației online, din aceste motive ea nu poate fi realizată.
Aproximativ 826 de milioane de elevi și studenți studiază de acasă. Jumătate dintre aceștia „nu au acces la un computer de uz casnic și 43% (706 milioane) nu au internet acasă, la un moment în care învățarea la distanță bazată digital este utilizată pentru a asigura continuitatea educațională în marea majoritate a țărilor”, se arată într-un comunicat al UNESCO.
1,5 miliarde de studenți sunt afectați
La nivel global, cel puțin 1,5 miliarde de studenți și elevi sunt afectați de pandemia COVID-19. De asemenea, și profesorii au de suferit, aproximativ 63 de milioane de profesori primari și secundari se găsesc în situația de a efectua cursuri online.
„Eforturile de a asigura conectivitatea pentru toți studenții și profesorii trebuie maximizate. Știm că predarea și învățarea continuă nu pot fi limitate la mijloace online. Pentru a reduce inegalitățile deja existente, trebuie să susținem și alte alternative, inclusiv utilizarea emisiilor de radio și televiziune comunitare și creativitatea în toate modurile de învățare. Acestea sunt soluțiile pe care le abordăm cu partenerii noștri ai Coaliției Globale ”, a declarat Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO.
Aceasta nu este însă singura problemă. Profesorii din întreaga lumea necesită instruire pentru a ține cursurile online. De exemplu, în Africa sub – sahariană , doar 64% din cadrele didactice primare și 50% din cadrele didactice secundare au o pregătire minimă.
„Aceste inegalități reprezintă o amenințare reală pentru continuitatea învățării într-o perioadă de perturbare a educației fără precedent”, a spus Stefania Giannini, director general adjunct pentru Educație UNESCO.
Dicționar
Global: care ia în considerare toate elementele unui ansamblu;