Hai să coacem împreună cu Fornetti! In siguranță, acasă!
Hai să coacem acasă împreună cu Fornetti. Acum că suntem cu toții acasă, părinți, bunici, copii, ne-am gândit să vă oferim o idee de activitate comună. Dacă nu mai aveți idei de gustări, noi, împreună cu Fornetti România, venim în ajutorul vostru. Aflați mai multe de la ȘTIRI PENTRU COPII.
Fornetti ne ajută să rămânem împreună, activi. Vă întrebați cum pot face ei asta? Ei bine, Fornetti ne pun pe toți, de la mic la mare, la copt. Ne pun la dispoziție 11 sortimente de produse și ne îndeamnă să coacem acasă.
Probabil vi se pare greu. Dar nu este deloc așa. Fornetti ne învață și cum să coacem produsele. Aceștia au publicat mai multe filmulețe pe canalul lor de YouTube, unde ne învață cum să pregătim fiecare produs. Ca să vă lămurim că nu este greu, vă oferim și noi câteva informații.
Așadar, luați-vă părinții sau bunicii și să trecem la treabă.
Cum coacem acasă?
Pentru a începe întreaga activitate trebuie să comandăm înainte produsele din magazine. Aveți aici un link cu locațiile unde puteți găsi produsele.
Acum aveți nevoie de o tavă și hârtie de copt pentru a trece la pasul următor. Punem hârtia de copt în tavă și așezăm peste produsele la o distanță de 2 – 3 centimetri. Apoi le lăsăm să se „relaxeze” 30 – 40 de minute, timp în care noi putem preîncălzi cuptorul. Pulverizăm puțină apă pe ele și le băgăm la cuptor timp de 12 – 16 minute la o temperatură de 170 – 185 de grade. Le lăsăm puțin la răcit și sunt gata!
Ei bine, ați văzut că nu este greu, dar aveți nevoie de un adult care să vă ajute.
Cum a apărut Fornetti
Fornetti a fost înființat la data de 3 martie 1997 de un maistru brutar pe nume Palasti Jozsef. Pentru el, Fornetti, a fost o afacere de familie, producția produselor începând într-o casă modificată din Kecskemet. La început nu existau foarte multe sortimente. Oamenii puteau cumpăra doar pogăcele cu cașcaval sau pogăcele cu jumări, iar acestea erau vândute la kilogram.
Hai să coacem acasă!
„Scopul acestei campanii „Hai să coacem acasă” a fost acela de a oferi consumatorilor noștri șansa de a avea la ei acasă, oricând, produsele preferate.
Cum obligația noastră a tuturor, în aceasta perioadă, este de a sta acasă, am creat această gamă de produse speciale, care pot fi coapte acasă. În acest fel, ele se consuma calde, crocante, oricând este necesar sau cuiva îi este poftă de ceva dulce. Se prepara foarte simplu, astfel încât o recomandăm și ca activitate de făcut împreună cu copiii”, a declarat Doris Bociort, reprezentant Fornetti pentru ȘTIRI PENTRU COPII.
Ce spun nutriționiștii
Mihaela Bilic a explicat pentru Digi24 într-un interviu că mâncarea de tip fast-food nu trebuie să devină un subiect de îngrijorare. Cât timp consumăm fast-food cu limite, nu ar trebui să ne facem probleme.
„Doza face otrava. Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos”, a declarat mediul nutriționist în interviu.
De asemenea Mihaela Bilic a povestit publicului despre experimentul unui medic nutriționist de la Standford. Acesta s-a hrănit timp de 6 luni doar cu mâncare de tip fast – food. Desigur că medicul nu a întrecut limita și a mâncat doar 2.000 de calorii. Ca urmare a experimentului, medicul nutriționist a slăbit 10 kilograme, iar analizele de sânge au arătat o îmbunătățire până la 30%.
ȘTIRI PENTRU COPII recomandă ca în această perioadă să aveți o dietă echilibrată, dar să nu ezitați să vă faceți micile pofte. Totul e permis, dar cu măsură.
Dicționar
Fast – food: mâncare rapidă;
Nutriționist: medic specialist care se ocupă cu studiul alimentației;