Tik Tok oferă mai mult control parental. Provocarea „Skullbreaker” a făcut deja câteva victime
Tik Tok oferă mai mult control parental asupra felului în care tinerii folosesc această aplicaţie. Săptămâna trecută a apărut un scurt video informativ intitulat Family Safety Mode (Modul de Siguranţă al Familiei). E vorba de o nouă setare care le permite părinților să controleze activitatea copilului pe Tik Tok. Părinţii pot utiliza propriul telefon pentru a-şi verifica copiii.
Controlul parental este extrem de simplu de folosit. Părinţii trebuie să îşi creeze un cont şi un profil pe Tik Tok şi apoi să îl asocieze cu profilul copiilor. După asociere vor putea gestiona timpul petrecut pe aplicaţie de cei mici. Asta înseamnă că pot alege între 40 minute, 60 minute sau 90 minute. De asemenea, se pot activa şi dezactiva mesajele primite sau se pot gestiona utilizatorii care au voie să comunice direct cu minorii. Poate cea mai importantă nouă setare este legata de opțiunea prin care adulţii pot decide că anumite conţinuturi nu sunt bune pentru copiii lor şi le pot bloca.
Anul acesta Tik Tok a creat un buton care le dă voie utilizatorilor să îşi seteze timpul petrecut pe această aplicaţie. Compania a explicat că are colaborări cu staruri Tik Tok pentru o campanie de gestionare a timpului petrecut pe această platformă. Vedetele trebuie să facă câte un video scurt pentru promovare.
Aplicația face victime la propriu
Din dorința de a fi cât mai apreciați și cât mai populari, adolescenții recurg la fel și fel de metode. Una dintre ele este o provocare riscantă din cauza căreia mii de tineri au ajuns la urgențe. Din nefericire pentru o fată din Brazilia, această provocare i-a adus moartea. Este vorba despre „skullbreaker”, adică spărgătorul de capete. Deși din denumire ne dăm seama de efectele negative, adolescenții nu bagă în seamă și aleg să facă totuși provocarea pentru like-uri, vizualizări și amuzament.
Această provocare presupune ca două persoane să o pună pe cea de-a treia, care stă între ei, să sară. Înainte ca respectiva persoană care sare să atingă pământul, cei doi o lovesc, iar ea cade pe spate. O astfel de căzătură poate duce la lovituri foarte tari la cap, comă sau chiar moarte. Cei de la Tik Tok au luat măsuri cu privire la această problemă. Pentru a nu încuraja acest fenomen, ei au șters toate videoclipurile de acest gen.
Până acum noul control parental este accesibil în câteva ţări din Europa, dar au promis extinderea pe tot globul. ŞTIRI PENTRU COPII a mai scris articole despre Tik Tok şi vă ţine la curent cu ultimele noutăţi de pe internet. Găsiți aici un articol despre această aplicaţie atât de îndrăgită de cei mici. Citiţi site-ul nostru în fiecare zi pentru a afla cum puteţi naviga online cât mai sigur.
Articol realizat de Daiana Mitar şi Mădălina Liedl