Suntem, cei mai mulți dintre noi, pasionați de gadget-uri și, chiar dacă nu ni le cumpărăm imediat după ce apar, vrem să știm tot ce e nou la ele. Samsung a lansat un telefon care vrea să revoluționeze. Ecranul său, realizat dintr-o sticlă specială la care cercetătorii companiei au lucrat ani de zile, se pliază. Vă imaginați cum e o bucată de sticlă ce se îndoaie și nu se sparge? Mulți dintre voi poate vă întrebați: “Care e faza cu Samsung Z Flip?”. ȘTIRI PENTRU COPII vă prezintă care sunt calitățile dar și defectele noului produs lansat de Samsung.
Prin Z Flip, Samsung își propune să reintroducă telefoanele pliabile în preferințele publicului larg. Ok, părinții aveau telefoanele pliabile ce erau la modă acum câțiva ani, între timp toți am trecut la ecrane cu touchscreen, iar acum, noul telefon pliabil nu putea fi altfel. Așa că oamenii aceștia au cercetat în laboratoare secrete, ani de zile, până le-a ieșit sticla care nu se sparge când e îndoită. Căci, ecranul telefonului nu e din plastic, ci din sticlă.
Aceasta nu este însă prima lor încercare, Samsung experimentând anul trecut cu telefonul Galaxy Fold care însă a fost un eșec din cauza defecțiunilor tehnice care au apărut ulterior.
În plus, Samsung nu este singura companie care experimentează cu acest nou gen de telefoane. Motorola a lansat modelul Razr care însă, din punct de vedere al specificațiilor este inferior lui Z Flip.
Specificații tehnice interesante: super camera de selfie
Spre deosebire de Galaxy Fold care prin pliarea ecranului transforma telefonul în tabletă, Z Flip se pliază similar cu telefoanele populare acum 10 ani. Acest lucru îl face compact și ușor de transportat. Pe exterior acesta are două mici ecrane care afișează notificări și te pot ajuta să îți faci selfiul perfect, ele fiind în stare să afișeze ce vede camera principală.
Ecranul deschis are o lungime de 17 centimetri și are cu 50% mai mulți pixeli decât Motorola Razr. Acesta nu este foarte rezistent însă. Conform lui Zack Nelson, un tester de dizpozitive nou apărute cunoscut sub numele JerryRigEverything pe Youtube, ecranul poate fi zgâriat până și cu unghia.
Bateria nu este grozavă, nu o să reziste la o zi întreagă de uz intens dar aici intră în folosință micile ecrane de pe spatele telefonului. Faptul că poți să citești notificările sau să faci poze fără să deschizi ecranul îmbunătățește durata de viață a bateriei.
Z Flip are 2 camere de 12 megapixeli pe spate, una normală și una ultra-wide, și o cameră de 10 megapixeli pe față. Camerele sunt bune dar nu sunt vârf de gamă, ele fiind similare cu cele găsite pe telefoanele S10 și S10+. Aplicația de cameră a telefonului are câteva opțiuni interesante. Modul “single take” face poze, videoclipuri și gif-uri pe întreaga perioadă a apăsarii butonului ca mai apoi să poți să alegi poza perfectă.
Cât costă?
Prețul este una dintre principalele probleme, acesta fiind de 1.500 de euro pentru modelele de culoare neagră sau mov. Mai există și Thom Browne Edition care include căștile fără fir Galaxy Buds+ și smartwatch-ul Galaxy Watch Active2. Prețul acestui pachet începe la 2.700 de euro.
Z Flip este un telefon pentru cei ce își doresc ceva nou și au banii necesari, prețul nefiind deloc accesibil. De asemenea, e de reținut că durabilitatea balamalei și a ecranului sunt încă necunoscute. Pe lângă asta, telefonul nu este nici rezistent la apă și la praf.
Samsung Electronics a anunțat livrarea a peste 6.7 milioane de device-uri Galaxy 5G la nivel global, anul trecut. Conform datelor din noiembrie 2019, Samsung deținea 53.9% din piața globală de smartphone-uri 5G. 5G este numele celei de-a cincea generații de tehnologie de rețele celulare fără fir, acestea fiind succesoarea tehnologiei 4G. Viteza acesteia poate ajunge până la 20 de gigabiți pe secundă.