Școală de Fotografie la Centrul de Asistenţă şi Sprijin Focşani
Școală de Fotografie la Centrul de Asistenţă şi Sprijin Focşani. Cursul a fost susținut de Marius Florescu – un tânăr fotograf, cu o poveste de viața tumultoasă. Aflaţi mai jos povestea lui.
”Școala de fotografie” face parte din proiectul ”Centrul Cultural «Violeta Bîrlă»”, proiect înființat de Adrian Mihailovici, președintele Asociației Antidrog Est-Europene. Acest proiect își propune să aducă cultura și educația în prim-plan prin organizarea unor cursuri gratuie în instituțiile de învățământ și centrele de plasament din tară, în mai multe domenii cum ar fi: fotografie, film, pictură, dans, artă, etc.
Un tânăr fotograf cu o poveste de viața tumultoasă
Marius Florescu, un tânăr fotograf, cu o poveste de viața tumultoasă, a reusit să ducă pasiunea pentru fotografie la nivel de artă, având peste 24 de expoziții în tară și în străinatate – la Muzeul Louvre din Paris și la New York.
Cu toate greutățile vieții unui copil crescut la orfelinat, Marius reușește să termine liceul. A terminat Facultatea de Mecanică de la Universitatea Tehnică în anul 2005, dar a decis să mai deschidă o uşă spre noi posibilităţi. A absolvit în 2008 şi Facultatea de Filologie de la Universitatea „Al.I. Cuza“. Astăzi, Marius, s-a întors către cei aflați în situații dificile, încercând să dăruiască ceea ce la rândul său a primit cândva în dar – dragostea pentru fotografie.
Arta vizuală și educația
Arta vizuală a fost și va rămâne mereu o latură importantă a educației tinerilor. Fotografia poate juca un rol determinant în dezvoltarea unui individ. Dezvoltă empatia și inteligența emoțională, simțului estetic și limbajul vizual, ajută la exprimarea independentă a emoțiilor și stărilor.
Fotografiile realizate la curs vor fi prezentate în cadrul unei expoziții ce va reuni toate lucrările realizate pe parcursul întregului curs.