Catalogul viitorului prezent în 80 de școli. Este o aplicație
Catalogul viitorului este prezent în 80 de școli. Este o aplicație. Școli din București, Timișoara, Brașov și Pitești se folosesc de ea. În acest moment totul devine virtual, fie că sunt conversațiile cu prietenii, cumpărăturile sau consilierea. Ca multe alte școli din România, o școală din Pitești a făcut primul pas către tehnologie. Această școală folosește un catalog virtual de care mai ales părinții sunt foarte încântați. ȘTIRI PENTRU COPII vă oferă mai multe detalii.
Școala „Tudor Vladimirescu” din Pitești a adoptat un proiect pilot numit „Note în catalog”. Este vorba de o aplicație pe telefon cu ajutorul căreia părinții pot afla în timp real cum se comportă copiii lor la școală, dar și ce note iau. De asemenea părinții sunt ținuți la curent și dacă copiii lipsesc de la ore.
În luna martie a anului trecut a fost implementat acest proiect. Prin intermediul acestuia părinții monotorizează situația școlară a copiilor.
Feedback
Părerile sunt împărțite privind aplicația. Părinții sunt foarte încântați și au o părere foarte bună după cum ne informează directoarea școlii. În schimb, cei mici nu sunt chiar atât de entuziasmați, deoarece aceștia se simt controlați. Un mare beneficiu pe care l-a adus aceasta aplicație în școală este faptul că actele de violență au scăzut.
Cum funcționează
„Platforma a fost descărcată pe telefonul fiecărui diriginte pentru elevii din gimnaziu și pe telefonul fiecărui cadru didactic de la ciclul primar. În fiecare zi notele sunt trecute și în catalogul clasic de la clasă dar și în aplicație. Notele sunt puse de fiecare cadru didactic, fie la sfârșitul zilei, fie la sfârșitul săptămânii, în funcție de disponibilitate. Părintele are situația elevului în ceea ce privește notele, absențele, comportamentul, purtarea uniformei și mai multe aspecte în ceea ce privește activitatea lui în școală”, a declarat directoarea instituției, Magdalena Crivac, pentru ȘTIRI PENTRU COPII.
Schimbarea
Schimbarea comportamentelor nu a întârziat să apară după punerea în funcțiune a aplicației. „Părinții copiilor află instant despre comportamentul acestora la școală. Și din cauza acestui lucru, rata acțiunilor violente a scăzut”, a mai adăugat Magdalena Crivac.
Credeți că este eficientă o astfel de aplicație în fiecare școală? Ar fi interesant să ne spuneți.