Sute de elevi se întrec în cunoștințe. A început Concursul Național de Matematică și Informatică
Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județului Cluj, Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Societatea de Științe Matematice din România, organizează Concursul Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”. Sute de elevi se întrec în cunoștințe.
Desfășurată în perioada 21 – 23 martie, competiția, ajunsă la ediția a XXXVII-a, aduce laolaltă elevi din șapte județe ale țării: Bihor, Bistrița – Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj. Aceștia concurează la disciplinele matematică și informatică, nivelurile gimnazial și liceal, potrivit regulamentului specific și a probelor de concurs. Din fiecare județ participă 32 de elevi, 20 de elevi la disciplina matematică și 12 elevi la disciplina informatică. Județul Cluj, gazda acestui concurs național, participă cu două echipaje.
Cluj, un oraș care susține inovația
Cei 256 de elevi, 12 profesori însoțitori, 90 de profesori evaluatori și 15 inspectori școlari vor petrece trei zile la Cluj, un oraș care susține inovația. Festivitatea de premiere va avea loc la Auditorium Maximum, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoc, ocazie cu care, în deschiderea festivității, participanții, elevi și cadre didactice se vor bucura de momente artistice și coregrafice oferite de elevii Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca.
„Dragi elevi, participanți la Concursului Național de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, vă aflați într-un oraș care susține inovația, care investește foarte mult în educație și cercetare, care are cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, dar și alte instituții, unde pasiunea voastră pentru matematică și informatică ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de succes la companii locale, de asemenea, recunoscute pe plan intern și european.
Concursurile școlare reprezintă nu numai cadrul de a identifica și de a promova excelența în educație, ci și un prilej minunat pentru elevi de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de cunoaștere, așa încât vă urez să profitați din plin de aceste zile la Cluj-Napoca și să reveniți, cu drag, fie ca studenți, fie ca turiști, în acest oraș care oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber. Festivaluri culturale, de teatru și muzicale, târguri de carte, competiții sportive de nivel național, european și mondial.
Vă urez tuturor succes și am convingerea că, prin pasiunea voastră pentru disciplinele matematică și informatică, veți reuși să contribuiți la schimbarea în bine a lumii în care trăim!”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.