Cum se mănâncă corect un sandwich păstrat la frigider
Diferența dintre un sandwich bun și unul mai puțin bun poate fi dată de temperatură. Ciudat, nu? Ei bine, se pare că alimentele au un gust diferit în funcție de temperatura la care sunt păstrate și consumate. Uite cum se mănâncă corect un sandwich păstrat la frigider.
Potrivit Waitrose, o rețea britanică de supermarketuri de înaltă calitate, sandwich-urile preambalate sunt mai populare ca niciodată. În timp ce unii sunt obișnuiți să-și facă un sandwich rapid de cu seara, iar dimineața doar să-l ia din frigider pentru a-l mânca, alții își cumpără preferatele pe drumul spre școala sau muncă, lăsându-le în rucsac până la prânz.
Christabel Cairns, director asociat al Guild of Fine Food (o organizație britanică dedicată promovării și susținerii producătorilor și distribuitorilor de alimente de înaltă calitate) spune că temperatura joacă un rol important în gustul mâncării. „De exemplu, brânza este mai bună atunci când a stat puțin timp în afara frigiderului. Același lucru se aplică și la mezeluri. În cazul fructelor și legumelor, le păstrăm reci pentru a le conserva, dar ele se dezvoltă cel mai bine la soare, așa că au mai mult gust atunci când sunt la temperatura camerei”, a explicat Christabel Cairns, potrivit telegraph.co.uk.
Cum mâncăm corect un sandwich care a stat la frigider
Pentru a ne bucura de gustul ingredientelor dintr-un sandwich, cel mai bine ar fi să îl mâncăm după cel puțin 15 – 30 de minute de când l-am scos din frigider. Christabel Cairns a cumpărat mai multe sandwich-uri preambalate pentru a descoperi la ce temperatură sunt cele mai bune. A început prin a le gusta la 4 grade Celsius, direct din frigider. Apoi le-a gustat din nou când au ajuns la temperatura camerei, în jur de 19 grade Celsius, și de încă câteva ori din 15 în 15 minute.
Toate sandwich-urile și-au îmbunătățit gustul și textura. Chiar și după o scurtă perioadă de timp afară din frigider. În general, sandwich-urile cu salată au necesitat mai puțin timp pentru a-și dezvolta aromele și a păstra textura crocantă. Sandwich-urile cu ingrediente precum ouă și brânză au fost cele mai bune când au fost complet aduse la temperatura camerei. Marginea pâinii se usucă rapid. Așa că, indiferent de temperatura la care optezi să mănânci un sandwich, asigură-te că-l păstrezi ambalat până când ești gata să-l mănânci.