Sfaturi pentru mame și adolescenții care își gătesc singuri. La ce să fiți atenți
O alimentație sănătoasă nu înseamnă doar să excluzi din mesele tale sucurile carbogazoase, chips-urile și dulciurile. Chiar dacă mănânci sănătos, e important să știi cum să-ți alegi produsele. Astăzi venim cu câteva sfaturi pentru mame și adolescenții care își gătesc singuri și vorbim despre ton și ouă.
Tonul și ouăle fac parte din planul alimentar al multor persoane care își propun să mănânce sănătos. Atunci când vreți să cumpărați ton, pe lângă ingredientele la care trebuie să fiți atenți, identificați și codul FAO, care reprezintă Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU. Conform reglementărilor, acest cod trebuie să se regăsească pe toate conservele și produsele din pește, arătând proveniența exactă a peștelui. Un semnal de alarmă privind codurile FAO a fost tras și de antrenorul personal Olivia Christiana (Bakeoliv), care și-a atenționat comunitatea de aproape 150.000 de urmăritori de pe rețelele sociale.
Ce trebuie să aveți în vedere când cumpărați ton? În primul rând, asigurați-vă că există un cod FAO pe etichetă. Cei mai contaminați pești provin din Oceanul Pacific, așa că evitați produsele pe care se regăsesc următoarele coduri:
FAO 61 – Zona Pacificului de Nord-Vest. Mai exact, este vorba de apele din jurul Japoniei, Coreei de Sud, Taiwanului și estul Chinei.
FAO 67 – Zona Pacificului de Nord-Est, adică coastele vestice ale SUA și Canadei.
FAO 71 – Zona Pacificului Central-Vest, include apele din jurul Filipinelor, Indoneziei și Papuei-Noua Guinee.
FAO 77 – Zona Pacificului Central-Est, cu apele din largul coastei de vest a Americii Centrale și Mexicului.
FAO 87 – Zona Pacificului de Sud-Est – este vorba de apele din largul coastelor statelor sud-americane precum Peru și Chile.
Cum știm dacă ouăle sunt proaspete
Zilele acestea circulă pe internet un truc viral care ne învață cum să aflăm dacă ouăle sunt proaspete sau nu. Ai nevoie de ouă și … un telefon. Mai concret, de lanterna de la telefon. Cum trebuie să procedezi? Foarte simplu. Pornește lanterna și pune telefonul cu fața în jos. Apoi ia un ou și pune-l fix pe lanterna. Dacă pare că oul se aprinde, înseamnă că este bun de consumat, iar dacă lumina nu trece prin el, înseamnă că e stricat și trebuie aruncat.
Un alt test prin intermediul căruia vă puteți da seama de cât de proaspete sunt ouăle pe care le aveți în casă este cel cu apa. Luați un pahar pe care-l umpleți cu apă rece și puneți oul în el. Dacă oul stă pe fundul paharului înseamnă că e proaspăt, iar dacă plutește la suprafață, e stricat. Există și o cale de mijloc, în care oul poate să se ridice, dar nu de tot. Acesta e un semn că nu e proaspăt, însă nici stricat, deci încă mai poate fi consumat.