Concurs de poezie „Viața prin ochi de poet”. Ce pot câștiga tinerii orădeni
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Casa Corpului Didactic a Județului Bihor și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, un concurs de poezie. „Viața prin ochi de poet” a ajuns la ediția a IV-a. Concursul este înscris în Calendarul activităților educative județene.
Anul acesta aniversăm 175 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu, dar celebrăm nu doar moștenirea literară pe care ne-a lăsat-o, ci și fascinația eternă a cuvântului poetic.
Vocile tinerilor orădeni
Concursul „Viața prin ochi de poet” își propune să descopere „vocile” lirice ale tinerilor orădeni sau bihoreni care, asemenea lui Eminescu, reușesc să transforme trăirile în versuri nemuritoare.
Ediția aceasta le oferă elevilor posibilitatea de a redacta poezii în limbile română, maghiară și engleză. Pentru a putea participa la concurs, elevii trebuie să redacteze o poezie (maximum două) pe tema „Culorile vieții în versuri”.
Ce trebuie să faceți
Creațiile literare înscrise în competiție vor fi redactate pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanță. Se vor trimite în format electronic, sub forma doc/docx, pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, până la 1 martie 2025. Vor intra în competiție doar poeziile care respectă principiul originalității și tematica propusă. Vor fi redactate cu diacritice și vor fi însoțite de formularul de înscriere în concurs, completat cu toate informațiile necesare, de acordul de publicare și declarația de originalitate. Pot fi descărcate de pe site-ul muzeului (https://mtariicrisurilor.ro/educatie-muzeala/).
Premii
Se vor acorda premiile I, II, III și un premiu special pentru fiecare secțiune a concursului (Poezie în limba română, Poezie în limba maghiară și Poezie în limba engleză), pentru ciclurile primar, gimnazial, liceal.
Premierea va avea loc în perioada 19-21 martie 2025.
Informații se pot obține la telefon 0742/054686 (Lavinia Ungureanu, muzeograf, secția Științele Naturii și Muzee Memoriale și responsabil de proiect) și 0771/149251 (Florina Polasec, profesor metodist CCD Bihor).