Boardul Copiilor e în căutare de noi membri. Până când te poți înscrie
Boardul Copiilor, susținut de UNICEF, e în căutare de 20 de noi membri care vor să facă schimbări pozitive pentru copii în comunitățile lor și la nivel național. Cei cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani din toate zonele țării și din toate mediile se pot înscrie până în 31 ianuarie.
Boardul Copiilor este un grup de lucru unic în România. El aduce împreună copii și adolescenți de diferite vârste, din zone diferite, provenind din medii familiale și din sistemul de protecție a copilului, cu origini etnice diferite și cu experiențe diverse. Împreună, membrii Boardului lucrează pentru a face vocile copiilor auzite în fața factorilor de decizie și contribuie la soluționarea problemelor care îi afectează în mod direct.
Aplicațiile pentru Boardul Copiilor sunt deschise până la finalul lui ianuarie, iar selecția va fi coordonată de actualii membri ai Boardului. Etapa interviurilor va avea loc la finalul lunii februarie, urmând ca noii membri să fie anunțați la începutul lunii martie. Prima întâlnire în persoană a noilor membri este programată între 28 și 30 martie 2025.
Cum te poți înscrie
„Fiind parte din Boardul Copiilor am reușit să contribui, într-un mod la care nu m-aș fi așteptat înainte, la promovarea sănătății mintale și a drepturilor copiilor din România. Am colaborat cu persoane extraordinare care își doresc cu adevărat să aducă o schimbare și să sprijine copiii din țara noastră, ceilalți membri ai Boardului. Acum vrem ca voi, dragi copii, să duceți mai departe această misiune”, spune Octavian, 17 ani, membru al Boardului Copiilor.
Cei care vor să facă parte din Boardul Copiilor se pot înscrie prin completarea formularului disponibil aici, până în 31 ianuarie.
De la înființarea Boardului, mai multe generații de copii au avut ocazia să participe la dezvoltarea de politici publice, la evenimente și dezbateri organizate de UNICEF și partenerii săi. Acolo și-au exprimat opiniile și aspirațiile privind tematici importante precum educația, violența împotriva copiilor, sănătatea mintală, schimbările climatice. De asemenea, membrii Boardului Copiilor au contribuit la elaborarea Strategiei naționale pentru protecția și promovarea drepturilor copilului 2021 – 2027. Boardul Copiilor și activitatea acestuia din ultimii șase ani pot fi un exemplu de bună practică pentru aplicarea amendamentelor la legea 272 adoptate anul trecut în România, care asigură participarea copiilor în procesele decizionale la nivel local și central, dar și în ceea ce privește legea nr. 264/2024 care declară anul 2025 ca An Național al Copilului.
Mai multe informații despre activitățile Boardului Copiilor și despre rezultatele acestuia pot fi accesate aici.