Târg de Sfântul Nicolae, la muzeu. Se vând și obiecte meșterite de copii
În perioada 6 – 8 decembrie, între orele 10:00 – 18:00, Muzeul Național al Țăranului Român găzduiește un Târg de Sfântul Nicolae. Zeci de meșteri se reunesc acolo și pun în vânzare lucruri frumoase. De asemenea, se pot achiziționa și obiecte făcute de copii.
Peste 80 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori, din toate zonele țării, se întâlnesc la Muzeul Național al Țăranului Român. Vizitatorii pot admira și cumpăra jucării, nuielușe, măști, ii, podoabe, scoarțe, străchini, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, pipernițe, găvane, lingurare, linguri, fluiere, împletituri din pănuși, oale, scăunașe, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, clopoței, zurgălăi. De asemenea, pot fi achiziționate și produse alimentare, cum ar fi turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, ciocolată de casă, halviță, plante medicinale, țuică, fructe și legume.
Copiii, implicați în acțiuni caritabile
La târg vor lua parte și școli, fundații, asociații sau organizații, toate implicate activ în diverse proiecte sociale, care vor desfășura acțiuni cu caracter umanitar destinate copiilor, dar și pentru sprijinirea categoriilor defavorizate din comunitatea. Aceste inițiative, menite să ajute și să aducă un strop de speranță celor care au nevoie, vor reprezenta o oportunitate de a contribui, într-un mod direct și semnificativ, la schimbarea în bine a vieților unor persoane aflate în dificultate.
Cu alte cuvinte, la târg, pe lângă posibilitatea de a cumpăra obiectele dorite și de a descoperi produse unice, veți putea, totodată, să susțineți cauze importante și să faceți o faptă bună, ajutându-i pe cei care se află în nevoie. Astfel, participarea la acest eveniment nu doar că va aduce bucurie celor care vor găsi ce le place, dar va contribui și la susținerea unor proiecte caritabile. Intrarea la târg este gratuită, oferindu-le tuturor o oportunitate de a se implica activ, fără niciun cost, în aceste acțiuni.