Inteligența, influențată de alimentație. Ce să mâncați pentru a fi mai deștepți
Deși poate pare greu de crezut, inteligența poate fi influențată de alimentație. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din California de Sud.
Anumite alimente pot avea un rol semnificativ în scăderea capacității cognitive. Mai pe românește, alimentația te poate face mai deștept sau… nu. Cercetătorii au efectuat experimentul pe șoareci, iar rezultatele au fost publicate în revista Frontiers in Neuroscience, potrivit retetesivedere.ro. Studiul sugerează că dieta influențează mult mai mult sănătatea și dezvoltarea neurologică decât se știa până acum. Descoperirile acestui studiu au arătat o legătură îngrijorătoare între alimentație și dezvoltarea neurologică. Din păcate, efectele nu sunt deloc favorabile. Se pare că anumite alimente pot afecta serios capacitățile cognitive, mai mult decât ar putea face în mod normal obezitatea.
Ce alimente trebuie evitate pentru a favoriza inteligența
Studiul a arătat că excesul de grăsimi și zaharuri poate influența, într-un mod negativ, inteligența unui om. La această concluzie s-a ajuns după ce cercetătorii au hrănit șoareci cu o dietă bogată în grăsimi și zaharuri. Apoi, au observat că, în stadiile timpurii ale vieții, care sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului, aceștia aveau o memorie mai slabă, o anxietate mai mare și dificultăți cognitive. Acest lucru s-a întâmplat chiar și în absența unei creșteri semnificative în greutate. Practic, alimentația poate duce la o scădere a inteligenței.
Mai mult, șoarecii care au urmat o dietă bogată în zaharuri și grăsimi au manifestat comportamente asemănătoare dependenței. Aceștia au prezentat un apetit crescut pentru alimentele care au făcut parte din dieta lor până atunci. Un alt lucru observat în comportamentul șoarecilor folosiți la studiu a fost acela că animalele au devenit mai izolate și mai puțin dispuse să interacționeze. Aceste rezultate sugerează că alimentația nu doar că poate afecta funcțiile cognitive, dar poate modifica și comportamentele sociale ale indivizilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătății mintale. Așadar, pentru a fi mai deștept, încearcă să nu abuzezi de alimente care conțin zaharuri și grăsimi.