Peste 90 de profesori de matematică din județ contribuie la organizarea acestui concurs, cu sprijinul necondiționat al Inspectoratului Școlar JudețeanTimiș și finanțarea Consiliului Județean Timiș, dar și a Asociației Pro Loga. Micii și mai marii matematicieni își dovedesc talentul și munca asiduă pe care o depun împreună cu profesorii lor.
Șase județe Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Timiș, dar și Republica Serbia au fost reprezentate în cadrul acestei competiții euroregionale.
“Le mulțumim tuturor pentru sprijin: Centrului Județean de Excelență Timiș, Societății de Științe Matematice din România și în mod special colectivului colegiului nostru, care an de an muncește enorm pentru a face posibil acest demers”, spune Prof. Violeta-Estrella Bontilă, directorul liceului.
Istoria liceului
În decursul existenţei sale, şcoala românească pedagogică din Caransebeş a îndeplinit un rol esenţial în promovarea conştiinţei naţionale, a limbii poporului nostru, a idealurilor de libertate şi unitate. Slujită de dascăli remarcabili care au contribuit la formarea unor întregi generaţii de învăţători, şcoala pedagogică din Caransebeş se integrează, astfel, cu deplină îndreptăţire în rândul factorilor de cultură şi de civilizaţie naţională din Banat şi din întreaga ţară. Rememorăm cu un firesc sentiment de mândrie numele unor cărturari de seamă ce au slujit şcoala de dascăli din Caransebeş: Mihail Halici, Nicolae Stoica de Haţeg, Constantin Diaconovici-Loga, Ioan Popasu, Ştefan Velovan, Enea Hodoş, Patriciu Dragalina, Vasile Goldiş, Antoniu Sequens, Iuliu Vuia, Gheorghe Neamţu, Victor Ţîrcovnicu, Dimitrie Cuzma.
Şcoala are bogate tradiţii, prima menţiune documentară despre existenţa unei şcoli de dascăli la Caransebeş datând din 1582, fiind menţionată în predoslovia „PALIEI DE LA ORĂŞTIE”. În secolele următoare se înregistreză alţi paşi decisivi pe calea afirmării învăţăm¬ântului românesc în Banat.