Se deschide o nouă clinică la Timișoara. Și copiii vor putea fi tratați acolo
În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara se deschide o nouă clinică. Este vorba despre Clinica de Alergologie și Imunologie, unde pacienții cu diverse alergii, astm sau alte afecțiuni grave vor putea beneficia de tratamente complexe.
Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană cu alergii la anumite alimente, plante sau chiar medicamente. Asociația Școala mamei Junior împreună cu Draxlmaier au reușit să contribuie la compartimentul aflat în aripa Ortopedie a Spitalului Județean cu un injectomat și perfuzomat. La clinică se vor putea face teste de alergii fără frica complicațiilor (șocul anafilactic), imunizări și desensibilizare. Un alt plus este faptul că totul va fi decontat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), adică va fi gratuit.
„Compartimentul de alergologie și imunologie clinică al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara va oferi pacienților cu afecțiuni alergice accesul la un spațiu modern dedicat diagnosticării, tratamentului și monitorizării afecțiunilor alergice. Dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, compartimentul va oferi servicii complete. De la analize și teste specifice pentru identificarea alergiilor, până la tratamente personalizate și intervenții complexe pentru cazurile severe. Apreciem implicarea companiei DRÄXLMAIER Timișoara și Asociației Școala mamei Junior în achiziționarea de echipament medical care va asigura condiții de îngrijire medicală de înaltă calitate. Atât timișorenilor, cât și pacienților din vestul țării”, a spus Dr. Valentin Iovin, Secretar General al Societății Române de Alergologie.
Cum te poți implica
Spitalele din Timișoara au nevoie în continuare de ajutor, iar Asociația Școala mamei Junior continuă să se implice. Pentru asta este însă nevoie și de implicarea oamenilor. „În prezent avem liste cu necesar de echipamente în spitalele din Timișoara. Unele care pornesc de la 12 lei (teste rapide de streptococ pentru a începe un tratament țintit imediat, nu după 2 – 3 zile cât durează efectuarea unui exudat nazofaringian) până la 100.000 euro un ecograf performant pentru secția de Gastroenterologie de la Spitalul Bega.
Dacă credeți uneori că o donație de 25 lei nu semnifică nimic, noi putem să o transformam în două teste rapide în urgență. În scutece sau lapte praf pentru mămicile care ajung în spital. În aparate care să mențină sau să salveze o viață! Pic cu pic binele se transformă în mare… Vrei sa contribui și tu cu un pic de bine? Cu un pic de bine pentru sănătatea copiilor noștri?”, transmit reprezentanții asociației.
Cei care vor să contribuie cu o donație o pot face aici.