Participanții vor porni într-o scurtă „expediție” prin muzeu, unde vor face cunoștință cu impresionantul animal. Urșii sunt din ce în ce mai întâlniți pe drumurile publice și uneori, fiind în căutare de hrană, sunt surprinși și în gospodăriile oamenilor. În cadrul atelierului, pe lângă informațiile generale pe care le vor afla despre urși, copiii vor învăța și ce au de făcut în cazul unei întâlniri reale cu vietățile sălbatice.
„Totodată, participanții vor observa materiale autentice din colecția de mamifere a Muzeului – cum ar fi un trofeu și un craniu de urs – explorând detalii despre structura și caracteristicile acestui animal. Vom examina, de asemenea, mulaje de amprente și vom încerca să identificăm urmele de urs printre alte amprente de animale. Pentru a stimula creativitatea și gândirea logică, atelierul va avea și o parte de activitate practică de realizare a unui produs de lucru manual, folosind materiale reciclabile, explorând astfel și aspectele ecologice ale atelierului. Ești gata de aventură? Vino să descoperi poveștile din bârlogul ursului la Muzeu”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă. După completarea formularului, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.bilet.ro/. Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe este necesar un număr de minimum șase participanți. Taxa de participare este de 75 lei / participant sau 130 lei pentru doi frați.
Despre instituția muzeală
Muzeul a luat ființă la 3 noiembrie 1834, la inițiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecții importante, incluzând monede grecești, romane și bizantine, colecții de minerale, fosile, moluște, pești, păsări și mamifere, precum și opere de artă. Deși fusese conceput ca un cabinet de istorie naturală, muzeul a căpătat un caracter de instituție mixtă, adăpostind antichități, tablouri vechi și curiozități naturale.