Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Präparator Raith GmbH, îi invită pe copii să descopere lumea animalelor. Activitatea are loc în 5, 12, 19 și 26 noiembrie, iar înscrierile sunt deschise.
Atelierul de educație muzeală „Descoperă lumea animalelor” va fi găzduit de Muzeul Țării Crișurilor și va avea loc între orele 10:00 – 11:30 și 12:00 – 13:30. El va fi organizat și susținut de către Brigitta Szilágyi – curator, Iuliana Mikó – formator și Adrian Gagiu – șef interimar Serviciul Științele Naturii și Muzee Memoriale. Activitatea este adresată elevilor cu vârste cuprinse între șase – 12 ani și include:
discuții interactive despre animalele din expoziția Animale din patru continente: Africa;
exerciții de recunoaștere și memorie vizuală;
interacțiune tactilă cu diferite tipuri de piele a animalelor;
exprimarea creativității prin desenarea sau colorarea unor fișe cu animale;
recunoașterea urmelor de animale.
Înscrierile la atelierul „Descoperă lumea animalelor” se pot face la numărul de telefon 0772.081.499, de luni până vineri, în intervalul orar 8:30 – 15:00. Acestea vor fi confirmate cu o zi înainte de desfășurarea atelierelor, la același număr de telefon. Atelierul se organizează pentru grupuri de minimum 10 și maximum 30 de elevi, iar taxa de participare este de 25 lei / elev, incluzând și vizita în expoziția „Animale din patru continente: Africa”.
Despre Muzeul Țării Crișurilor Oradea
Muzeul Țării Crișurilor din Oradea este una dintre cele mai mari și importante instituții culturale din vestul României. Inaugurat în 1971, muzeul a fost inițial găzduit în Palatul Baroc din Oradea, un edificiu construit în secolul al XVIII-lea. Muzeul s-a dezvoltat semnificativ de-a lungul timpului, diversificându-și colecțiile și structura organizațională. În prezent, muzeul cuprinde secții dedicate Arheologiei, Istoriei, Etnografiei, Artelor și Științelor Naturii, adăpostind un patrimoniu de aproape 480.000 de piese. Muzeul oferă expoziții permanente și temporare, care acoperă o gamă variată de teme, de la istoria și cultura locală, până la fenomene naturale. De asemenea, găzduiește evenimente culturale și educative, precum și conferințe științifice.