O poveste despre valoarea copilăriei și a inocenței, în debutul Festivalului „Sub bagheta lui Merlin”
Anul acesta marchează o aniversare importantă pentru Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara. Acesta celebreaza 75 de ani de bucurie, zâmbete și aplauze din partea celor mai sinceri spectatori. 75 de ani de dăruire și profesionalism. Deschiderea Festivalului „Sub bagheta lui Merlin” a avut loc cu o poveste despre valoarea copilăriei și a inocenței.
Sub bagheta lui Merlin
Până pe 13 octombrie 2024, Timișoara va găzdui cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”.
Acest festival va permite celor mici să se lase încântați de cele 18 spectacole de teatru prezentate de 17 trupe, precum și de trei concerte, la care vor participa două trupe din Spania, una din Republica Moldova și mai multe din țară. Festivalul include și o expoziție de fotografii.
Deschiderea festivalului a avut loc duminică, 6 octombrie 2024, cu expoziția „Sub bagheta lui Merlin”, semnată de fotograful Alin Zelenco, ce prezintă instantanee reprezentative din spectacolele curente ale teatrului.
Magazinul cu jucării
Spectacolul de debut, „Magazinul cu jucării”, creat de Toma Hogea, după o idee de Al. T. Popescu, aduce în fața publicului povestea fetiței Tina, care, alături de iepurele Teofil, descoperă valoarea copilăriei și a inocenței. Este o poveste despre mulțumire, acceptare și recunoștință.
Emoțiile transmise de personaje, momentele cu păpuși, textul plin de sensibilitate, imaginile captivante și simbolurile variate au creat un spectacol autentic. Muzica și scenografia au îmbogățit experiența, contribuind la frumusețea și autenticitatea piesei.
O replică ce mi-a rămas în suflet din acest spectacol a fost: „Într-o clipă poți trăi o viață!”.
Așteptăm cu nerăbdare reprezentațiile viitoare ale acestei ediții aniversare a festivalului care se dovedește a fi un adevărat motiv de bucurie, continuând tradiția de a aduce zâmbete și aplauze din partea micilor spectatori.
Text și foto: Ana Sofia Brînzei, clasa a V-a, Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara
Articol realizat în cadrul campaniei „Știri culturale din cartiere”, desfășuratăîn cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.