Festivalul Codru, primul meu festival. Reportaj de atmosferă
Festivalul Codru a fost un eveniment unde au participat mulți artiști cunoscuți, care au reușit să ofere tuturor participanților amintiri de neuitat. Printre aceștia Vama, Subcarpați, Calum Scott, Puya, HVNDS și mulți alții. Cele mai noi sau populare melodii au atras mulțimi de tineri. Unii dintre artiști au invitat pe scenă și fani, care au cântat împreună cu ei.
Pe durata celor trei zile, festivalul Codru ș-a desfășurat în spațiul unde a funcționat pe vremui grădina zoologică din Timișoara, pe patru scene diferite. Fiecare scenă găzduia artiști diferiți, care cântau genuri variate de muzică, precum pop, rock, trap și altele.
Audiență specifică, în funcție de vârstă
Fiecare artist avea o audiență specifică, care varia în funcție de vârstă. Însă, ceea ce au reușit toți să transmită a fost aceeași atmosferă: una de distracție. Cea mai mare audiență a fost la concertul trupei Subcarpați, care a cântat în prima seară a festivalului, urmată de dj-ul Faithless în a doua zi și de trupa Vama în ultima zi a festivalului.
După plecarea artiștilor, începea un altfel de distracție. Mulți dintre participanți, dispuși să stea până la ore târzii, se adunau în jurul scenei Sub Codru, unde diverși DJ-i întrețineau atmosfera. Surprinzător, atât copii, cât și adulți au rămas până la sfârșitul spectacolului.
Ce e Moshpit-ul
Succesul unui festival depinde, de fapt, de persoanele cu care mergi, iar dacă ești însoțit de prietenii potriviți, un astfel de eveniment poate deveni o experiență de neuitat într-o vacanță de vară.
Mulți tineri, dar și adulți, se adunau în grupuri mari și se distrau. O activitate la care luau parte mai multe persoane era moshpit-ul. Moshpit-ul este o activitate în care participanții creează un cerc lăsând mijlocul liber, iar când artistul specific începe să cânte, ei sar și se îngrămădesc în mijlocul cercului.
Festivalul s-a incheiat duminica trecută, cu alti artisti preferați ai celor 35.000 de participanti la evenimente.
David Barbu, 15 ani, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timișoara
Articol realizat în cadrul campaniei „Știri culturale din cartiere”, desfășurată în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.