Cum s-au distrat copiii la CODRU Festival. La ce activități au luat parte
În perioada 30 august – 1 septembrie la Timișoara a avut loc CODRU Festival, eveniment dedicat naturii și artei care se bazează pe patru piloni importanți: artă și cultură, educație, entertainment și sustenabilitate. Corespondentul nostru special, Miruna Fitz, a fost la festival și a aflat cum s-au distrat copiii la CODRU.
Cei mici au avut la dispoziție mai multe zone special amenajate. De asemenea, le-au fost pregătite mai multe ateliere unde s-au putut distra. Primul atelier pe care ȘTIRI PENTRU COPII l-a vizitat a fost cel de percuție susținut de PPC, sub sloganul #energiepentrudistractie. La atelier au participat atât cei mici, cât și părinții lor. Copiii au fost foarte încântați să încerce ceva nou, cum ar fi un instrument muzical. Poate, cine știe, s-a născut o pasiune nouă pentru unii dintre ei. Fabian, care are șapte ani, a declarat că i-a plăcut să bată în tobe pentru că era ceva nou pentru el și era nerăbdător să mai exploreze festivalul. Următoarea oprire a fost la atelierul „Board Games”. Acolo, copiii se puteau juca cu părinții și în același timp și-au făcut și prieteni noi.
Una peste alta, ediția CODRU Festival 2024 a fost una reușită, fiind potrivită pentru toate categoriile de vârstă și chiar și pentru animalele de companie.
CODRU, festivalul care plantează
CODRU este mai mult decât un festival. Este un program cultural, un manifest dedicat naturii și artei bazat pe cei patru piloni amintiți la începutul articolului. Festivalul este dublat de sesiuni de plantare și acțiuni de ecologizare a pădurilor. Fiecare participant la CODRU Festival se alătură implicit și misiunii de responsabilizare și ecologizare pentru că fiecare bilet reprezintă un copac plantat. Până acum s-au plantat peste 45.000 de puieți în Pădurea Bistra și în alte zone din Timiș. Programul din acest an a cuprins trei scene principale, concerte, DJ set-uri, zeci de muzică live, instalații artistice și zone special amenajate pentru copii.
Miruna Fitz, 13 ani, clasa a VI-a, Liceul-Waldorf Timișoara
Articol realizat în cadrul campaniei „Știri culturale din cartiere”, desfășurată în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.