Ce se întâmplă cu prietenii și prieteniile. Oamenii de știință au studiat
Se spune că prietenii sunt pentru totdeauna, dar se pare că acest vechi proverb nu este chiar adevărat. Oamenii de știință au studiat ce se întâmplă cu prietenii și prieteniile.
Mai mult de două treimi dintre americani spun că au pierdut cel puțin 90% dintre prietenii pe care îi aveau în urmă cu 10 ani. Potrivit unui sondaj citat de dailymail.co.uk, din 1.000 de persoane 55% spun că au avut, în ultimul deceniu, același cel mai bun prieten. Sondajul arată, de asemenea, că oamenii pierd mai mulți prieteni atunci când intră într-o relație romantică decât atunci când încheie una. De fapt, începerea unei relații este a treia cauză principală a pierderii prietenilor. Primele două sunt mutarea într-un oraș nou și pur și simplu îndepărtarea. 30% dintre respondenți recunosc că și-au pierdut prietenii în urma unei separări.
Americanii estimează că au în medie patru prieteni apropiați. Din păcate, 8% dintre ei spun că nu au deloc prieteni apropiați. Dar, în mod surprinzător, persoanele cu vârste de peste 55 de ani au de două ori mai multe șanse să aibă peste 15 prieteni apropiați decât cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Jumătate dintre ei au mai puțini prieteni apropiați decât acum un deceniu, iar o treime consideră că este mai greu să îți faci prieteni pe măsură ce îmbătrânești.
Certurile pun capăt celor mai multe prietenii
Un procent uriaș de 40% dintre respondenți au recunoscut că au avut o ceartă care a pus capăt prieteniei. Și nu doar cu prietenii. Unul din trei americani recunoaște că are membri ai familiei cu care nu mai vorbește după o ceartă. Certurile au, de asemenea, obiceiul de a se extinde pe internet. 28% la sută dintre aceștia și-au blocat foștii prieteni pe rețelele de socializare în urma disputei. Totuși, există și regrete. 30% dintre americani au un fost prieten cu care regretă că s-au certat, dar nu se pot hotărî să facă un pas pentru a se împăca.