Elevii se întrec în sesiuni de comunicări științifice la disciplina Geografie
141 de elevi de liceu și 45 de profesori din toată țara ajung la Timișoara în această săptămână. Elevii se întrec în sesiuni de comunicări științifice la disciplina Geografie.
Aura Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș, anunță că orașul de pe Bega găzduiește în perioada 10 – 13 iulie cea de-a XXVII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor de liceu la disciplina Geografie. Concursul se regăsește în Calendarul concursurilor naționale școlare, care se organizează și desfășoară cu finanțare din partea Ministerului Educației în anul școlar 2023 – 2024.
„La concurs participă 141 elevi din toate județele țării și din municipiul București, însoțiți de 45 de profesori, iar din Comisia Centrală de Evaluare fac parte 22 de cadre didactice (profesori universitari, inspectori școlari de specialitate, profesori de geografie)”, transmite Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.
Cum se desfășoară competiția
Concursul național de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltarea capacității de comunicare și dialog, precum și dezvoltarea spiritului de competiție și fair – play. Elevii dau frâu liber creativității și realizează lucrări elaborate pe o temă propusă, la una dintre cele trei secțiuni: geografie fizică, geografie umană sau geografia mediului. Proiectele, care îmbracă forma unor lucrări științifice, sunt coordonate de profesorul de specialitate (geografie). Lucrările pot fi însoțite de imagini, planșe, fond audio și orice alt suport care poate contribui la o mai bună susținere orală.
La etapa națională, participanții vor fi înscriși în cele trei secțiuni menționate, în funcție de subiect. În cadrul secțiunii, elevul prezintă, oral, în fața comisiei, cele mai importante aspectele ale lucrării propuse, timp de 10 – 15 minute. Prezentarea se poate face cu ajutorul calculatorului, putându-se utiliza și suportul audio – video pregătit în acest scop. După prezentarea comunicării, participantul poate primi întrebări din partea membrilor comisiei pentru clarificarea sau completarea anumitor aspecte ale temei, care au rămas neclare sau au fost prezentate incomplet.