Muzeul Național de Artă din Timișoara, program special de vizitare pe perioada sezonului estival
Zilele călduroase de vară ne împiedică uneori să ieșim din casă să ne bucurăm de diferite evenimente, cum ar fi expozițiile, de exemplu. Ei bine, Muzeul Național de Artă din Timișoara (MNArT) a adoptat un program special de vizitare pe perioada sezonului estival.
Inițiativa poartă numele „Muzeul Serilor de Vară” și a fost pusă în practică începând cu anul 2022. Cu alte cuvinte, muzeul pune la dispoziția vizitatorilor un program special de vară, astfel încât să se poată bucura de expoziții, colecții ori evenimente. Programul de vară este de miercuri până duminică, în intervalul orar 13:00 – 21:00.
„Palatul Baroc vă așteaptă să vizitați expozițiile noastre permanente și temporare și după lăsarea serii. Este ocazia perfectă pentru a explora colecțiile muzeului după programul de lucru, în vacanță sau la finalul unei zile toride. MNArT pune pe primul loc vizitatorul și experiența sa de explorare și cunoaștere a patrimoniului cultural, consolidându-și rolul ca un vector cultural important al comunității din care face parte. Vă invităm să vă bucurați de serile de vară într-un mod cultural și inspirațional, experimentând universul muzeal în timpul liber”, transmit reprezentanții MNArT.
Muzeul, găzduit de Palatul Baroc
Clădirea în care se află astăzi Muzeul Național de Artă a găzduit de-a lungul timpului alte instituții importante. De exemplu, în 1778, clădirea era cunoscută drept Casa Comitatului. Acolo era sediul subprefectului, al funcționarilor comitatului, precum și arestul pentru delictele civile. După cel de-al doilea război mondial, în Palatul Baroc a funcționat Facultatea de Agronomie din cadrul Politehnicii din Timișoara. Aceasta a devenit, ulterior, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.
Situat în centrul istoric al orașului, într-o piață a cărei arhitectură este la rândul ei marcată de stilul baroc, Palatul Baroc adăpostește astăzi Muzeul Național de Artă Timișoara, o instituție de referință a vieții culturale contemporane adăpostind valori artistice locale, naționale și universale și atrăgând numeroși vizitatori.