POVEȘTILE CULORILOR. „Casa albastră”, un atelier pentru copii
O persoană sănătoasă poate vedea milioane de culori. Aceste culori sunt împărțite în diverse moduri. Unsprezece termeni de bază separă culorile astfel: negru, alb, roșu, galben, verde, albastru, mov, maro, gri, portocaliu și roz. De la aceste culori de bază pornesc numeroase nuanțe, fiecare având o poveste unică. Astăzi, în cadrul rubricii POVEȘTILE CULORILOR, vorbim despre „Casa albastră”, un atelier creativ și educativ pentru copii.
Sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 12:00, copiii cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani sunt invitați la Meta Spațiu – MV sci-art center, pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 1 din Timișoara. Acolo Loredana Nedelcu va susține un atelier în care participanții vor descoperi și explora arhitectura, arta și grădinăritul. Activitatea creativă presupune construirea și decorarea propriei case, dar și amenajarea grădinii exterioare. Participarea este gratuită, dar necesită înscrierea în prealabil. Ea poate fi făcută prin completarea unui formular care este disponibil aici.
Ce învață copiii în cadrul atelierului
Atelierul „Casa albastră” este o experiență creativă și educativă prin care participanții vor învăța importanța gândirii structurale și a organizării spațiale, precum și importanța reutilizării materialelor. „Pornind de la grădina artistului Derek Jarman, pe care acesta a amenajat-o cu diverse plante și sculpturi confecționate din obiecte găsite pe plajă, în cadrul atelierului vom încuraja copiii să-și dezvolte abilitățile de planificare spațială, stimulând creativitatea și sensibilitatea artistică. De asemenea, vom aborda diferite subiecte. Precum natura, reziliența plantelor, reciclarea și designul arhitectural și peisagistic”, transmit organizatorii.
În prima parte a atelierului, participanții vor decupa și colora macheta casei. Apoi, vor personaliza fațada și vor alege locul amplasării acesteia. Ulterior, folosind materiale colectate din curte (pietre, crengi, frunze, flori etc.), copiii vor amenaja grădina pe planul sitului, creând sculpturi și aranjamente naturale. Toate materialele necesare desfășurării atelierului sunt puse la dispoziție de organizator.
META Spațiu a fost fondată în 2016 de Mirela Stoeac – Vlăduți și este o organizație hibridă, care funcționează atât ca o galerie de artă contemporană independentă, cât și ca o asociație culturală. Galeria este un loc vibrant în peisajul cultural contemporan din România, dedicat explorării și promovării artei contemporane în toate formele sale. Cu o selecție diversă de lucrări și expoziții, META Spațiu încurajează dialogul dintre artiști și public, oferind o platformă de exprimare și reflecție.