Cine este copilul de șapte ani care reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah
La numai șapte ani, Aaron Drăgoi reprezintă România la Campionatul Mondial de Șah. Multiplu campion național și vicecampion la sportul minții, băiatul deține peste 100 de trofee.
Aaron este un exemplu clar al pasiunii, dedicării și perseverenței și se pregătește să reprezinte cu mândrie țara. Cea mai mare reușită a tânărului este cucerirea titlului de Campion Național la Șah Clasic, în cadrul Concursului Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” din luna ianuarie a acestui an. A terminat turneul fără nicio înfrângere, deși a jucat într-o competiție cu copii mai mari. Acest rezultat l-a calificat să reprezinte România la Campionatul Mondial de Șah de anul acesta.
Fiindu-i recunoscut talentul în domeniul șahului, Aaron a fost înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” derulată de Fundația Dan Voiculescu. Înscrierea în campanie reprezintă pentru tânăr o oportunitate de dezvoltare personală și profesională, care îi va deschide noi orizonturi în călătoria sa către excelență.
Pasiunea a descoperit-o la o vârstă fragedă, iar de atunci și-a dedicat timpul și energia pentru a se perfecționa. Cu fiecare mutare calculată și fiecare partidă câștigată, Aaron demonstrează că vârsta nu este un obstacol în calea succesului. Și că visurile pot deveni realitate prin determinare și perseverență. A descoperit sportul minții la vârsta de cinci ani, iar acum practică șahul de performanță în cadrul Clubului Sportiv Universitar de Șah București (Școala de Șah) de un an. Micul campion învață la o școală privată americană și este pasionat de mai multe sporturi. Printre ele se numără fotbalul, karatele sau skiatul, însă șahul rămâne preferatul lui.
Ce beneficii oferă șahul
Șahul este considerat sportul minții și nu degeaba. El oferă o mulțime de beneficii, iar copiii se dezvoltă într-un mod armonios. „Șahul dezvoltă gândirea critică. Abilitatea de a rezolva probleme. Capacitatea de a dezvolta strategii și, evident, abilitățile matematice. Să ai toate aceste abilități deja la o vârstă atât de fragedă este un semn clar al inteligenței peste medie. Și nu este ceva foarte des întâlnit. Am putea spune că poate fi o abilitate repetată de atât de multe ori până a fost deprinsă, ca orice abilitate de altfel. Dar totuși, la această vârstă, să ai răbdarea de exercițiu prelungit, de concentrare și rămânere în sarcină este, din nou, o altă performanță”, susține expertul în educația de excelență, Gabriela Maalouf.