Elevii, invitați la o activitate de educație muzeală interesantă. Cum se fac înscrierile
În zilele de 23 și 24 aprilie elevii sunt invitați la o activitate de educație muzeală interesantă, care are loc la Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal. Intitulată „Arlechinul”, activitatea se adresează celor cu vârste cuprinse între opt și 12 ani, iar locurile sunt limitate.
Cei care vor participa la atelierul organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea vor descoperi o tehnică interesantă: cea a colajului. Activitatea este un curs teoretic și practic care presupune inițierea copiilor în tehnica de lucru a colajului. Ca model vor avea lucrarea „Arlechinul” a pictorului Corneliu Baba. Ea este păstrată în colecția Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor și expusă în cadrul expoziției de bază.
„Copiilor le vor fi prezentate albume de artă aflate în colecția Bibliotecii privitoare la opera pictorului Corneliu Baba. Apoi vor realiza practic un colaj a lucrării „Arlechinul”, pe suport de carton. Activitatea se va desfășura la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în zilele de 23 și 24 aprilie, între orele 10:00 – 12:00”, transmit reprezentanții instituției muzeale.
Pentru a putea participa la activitate este necesară o programare. Ea poate fi făcută la numărul de telefon 0722.081.499, de luni până vineri, între orele 9:00 – 15:30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 10 și maxim 25 de copii, iar taxa de participare este de 15 lei / elev. Activitățile vor fi organizate și susținute de către Augustin Țărău, muzeograf, și Cristian Negru, bibliotecar.
Despre Muzeul Țării Crișurilor Oradea
Muzeul Țării Crișurilor este deschis de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00. Ultima intrare în muzeu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere. Țineți însă cont de faptul că vizitarea tuturor expozițiilor durează minim o oră. Prețul biletelor de intrare este de 15 lei/persoană pentru adulți. Pentru copii peste patru ani, elevi, studenți și pensionari costul unui bilet este de 5 lei. Intrarea este gratuită la toate expozițiile pentru copiii până la patru ani, copiii din casele de asistență socială, veteranii de război, persoanele cu handicap, lucrătorii actuali și pensionarii din rețeaua muzeistică națională.